teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Utvecklingsingenjör sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

HYBRIT Development AB är ett gemensamt initiativ ägt av de tre företagen LKAB, SSAB och Vattenfall. Målet med Hybrit initiativet är att ta fram världens första fossilfria malmbaserade järn- och ståltillverkning. Vätgasbaserat direkt reduktion av järnmalm är en central del av HYBRITs tekniska utvecklingsarbeten, och tester i en simulerad industriell miljö ett viktigt nästa steg. En anläggning för pilotförsök är under byggnation i Luleå och planeras att tas i drift under 2020.

 

Rekrytering av medarbetare för att säkerställa en säker och effektiv drift, underhåll och utveckling av pilotanläggningen startas nu!

 

Experiment i pilotanläggningen kommer att genomföras kampanjvis. Varje kampanj kommer att pågå under ett flertal (4-8) veckor då anläggningen producerar dygnet runt. Kampanjarbetet är av operativ karaktär och genomförs med skiftgångs- och dagtidspersonal. Mellan kampanjerna kommer arbetet ske dagtid.

 

Denna tjänst som utvecklingsingenjör kommer att ingå i en grupp som ansvarar för drift, underhåll och utveckling av HYBRITs pilotanläggning, och rapporterar till chefen för driftorganisationen pilot direkt reduktion. För samtliga tjänster krävs förmågan att föra HYRBITs utvecklingsarbete gemensamt med andra forskningsresurser framåt i strävan mot en fossilfri framtid.

 

Om tjänsten

Som utvecklingsingenjör ansvarar du för experimentella utvecklingsarbeten i samband med drift av pilotanläggningen direkt reduktion. Arbetet sker i koordination och anslutning med andra forsknings- och utvecklingsresurser och planer. I arbetet ingår planering, genomförande av aktiviteter och uppdrag samt utvärdering och dokumentation av resultat. Som en del av genomförande av kampanjer i piloten kan skiftarbete förekomma för att övervaka, styra och korrigera processen.

 

Som Utvecklingsingenjör arbetar du med att;

– Initiera, planera och leda projekt/uppdrag.

– Utvärdera, sammanställa, dokumentera och kommunicera resultat från pilotanläggningen.

– Dokumentera och uppdatera rutiner och processer.

– Under drift av pilotanläggningen arbeta med uppföljning av anläggningens prestanda samt löpande förbättringsarbeten.

– Förvalta och utveckla pilotanläggningens datainsamlingssystem.

– Följa upp och utveckla pilotanläggningens prestanda och design med hjälp av t ex värme- och massbalanser.

– Kvalitetssäkring, speciellt kopplat till mätdata.

 

Placeringsort är Luleå.

 

Dina kvalifikationer

Ingenjörsexamen (Master of Engineering, Science eller motsvarande) från universitet eller teknisk högskola. Erfarenhet från produktion (exempelvis stål- och järnindustri, masugnsdrift) eller annan processindustri. Bakgrund och erfarenhet gällande modelleringsverktyg är meriterande.

 

God förmåga att analysera, dokumentera och arbeta strukturerat är viktigt för att klara arbetet. Andra viktiga egenskaper är förmågan att kunna prioritera och fatta beslut. Även god kommunikationsförmåga och servicekänsla är centralt. Goda kunskaper i engelska är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande.

 

B-körkort är ett krav.

 

Mer information om tjänsten:

Kontakta gärna Volker Schöllmann 070-250 95 38 eller Nicklas Eklund 070-370 80 85

Sista ansökningsdag är: 27 oktober 2019

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

Vattenfall AB