teknikjobb.se

Logo

Utvecklingsingenjör med kemiinriktning

Företag Höganäs AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-12

Ansök nu

Utvecklingsingenjör med kemiinriktning

Är du intresserad av att vara del av ett dynamiskt team som arbetar med organiska material i kombination med metallpulver? 

Om tjänsten

Vi söker en utvecklingsingenjör med kemibakgrund som kommer att forma framtida produkterbjudanden och leda den globala produktutvecklingen inom området organiska material för pulvermetallurgi, metallformsprutning och lödpasta. Vi arbetar i projektform med gränssnitt mot externa partners, leverantörer samt interna kunder från olika kontinenter inom våra olika produktområden.

Din profil

Du är en innovativ och resultatinriktad lagspelare som är välorganiserad med experimentell planeringsförmåga. Du har god kommunikationsförmåga och får saker gjorda samtidigt som du motiveras av att självständigt driva experimentellt arbete. Problemlösning och engagemang är också värdefulla egenskaper för tjänsten.

Du har civilingenjörsutbildning eller liknade inom organisk, analytisk eller processkemi. Du kan vara nyutexaminerad eller ha flera års arbetslivserfarenhet. 

Att jobba på Höganäs

Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du kan utvecklas och nå dina ambitioner. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, där vi strävar efter öppenhet som ett sätt för både medarbetare och företaget att utvecklas. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen – och vi – står inför. I nära samarbete med våra intressenter siktar vi mot vår vision om ett hållbart samhälle, att inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver, med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonsindustrin, ytbeläggnings- och sammanfogningstekniker, additiv tillverkning och vattenrening; områden som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle. Höganäs grundades 1797 och idag sysselsätter vi 2 400 engagerade medarbetare i 16 länder i Europa, Amerika och Asien. Vår omsättning under 2020 var 0,8 miljarder euro. Våra ägare är Lindéngruppen och FAM.

Intresserad?

Ansökningar kommer att hanteras efter den 9 augusti. 

Contact person
Åsa Ahlin
Manager Organic Material Development
+46 702631343

Kerstin Nilsson
HR Business Partner
+46 721416659

Dela detta jobb

Logo
Utvecklingsingenjör med kemiinriktning

Höganäs AB