teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utvecklingsingenjör Licensiering

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-05-22

Ansök nu

Utvecklingsingenjör Licensiering

Utvecklingsingenjör – Ringhals

 

Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

 

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

 

Nu söker vi en ny kollega till gruppen Licensiering (NTTL) som ingår i enheten Anläggningsdesign på Ringhals, vars ansvar är att tillse att Ringhals block uppfyller ställda krav och att dess licensierings- och konstruktionsgrund bibehålls.

 

Om jobbet

Gruppen Licensiering ansvarar för att planera och driva eget och andras analysarbete, tekniska frågeställningar från övrig organisation samt det kontinuerliga arbetet med säkerhetsärenden. Arbetsuppgifterna är varierande men sträcker sig ofta över en längre period.

 

Som Utvecklingsingenjör kommer du att arbeta tillsammans med ett gott gäng som gillar utmaningar inom vidmakthållande, utveckling och avveckling av Ringhals anläggningar.

 

Dina arbetsuppgifter

• Arbete med säkerhetsredovisning och dess analyser för blocken

• Lägga upp strategier för kommande arbeten och större komplexa frågor, till exempel inom anläggningarnas utveckling och avveckling

• Primär säkerhetsgranskning av ärenden för att säkerställa blockens konstruktionsgrund

• Tolkning av nya myndighetsföreskrifter

 

Om dig

Vi ser gärna att du

• Är högskoleingenjör inom exempelvis kemi, maskin eller teknisk fysik

• Har både erfarenhet och kompetens inom teknikområdet.

• Har viss arbetslivserfarenhet inom relevant område, exempelvis inom fysiskt skydd, säkerhetsredovisning och säkerhetsanalys.

• Har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska

 

Det är meriterande om du har erfarenhet inom licensiering, kravhantering och klassning. Även kunskaper om konstruktionsprinciper för kärnkraftverk, samt kunskap om anläggningens dokumentation, drift och funktion är meriterande.

 

Som person är du ansvarstagande, med god analytisk förmåga och helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta, men också driva frågor självständigt från idé till resultat där du lägger stor vikt vid kvalitetsstandard, samt upprätthåller goda kontakter både internt på Ringhals och externt.

 

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

 

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

 

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

 

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Johanna Dannberg tfn 072-5510837

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

 

Våra fackliga representanter är: Patrik Harrysson – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

 

Placeringsort: Ringhals

 

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2022.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Location: Varberg

#LI-SE 

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör Licensiering

Vattenfall AB