teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Att ha en hög maskinsäkerhet för framtidens industrimaskiner är en hög prioritering för oss. Är det något som intresserar dig också? Har du dessutom utbildning inom maskinsäkerhet? Lysande- nu har du möjligheten att få bidra till att förbättra och utveckla säkerheten för våra industrimaskiner, som är bland Sveriges största!


LKAB står inför stora utmaningar och behöver utveckla laget inom maskinsäkerhet, för att skapa nästa generations lösningar. I rollen som utvecklingsingenjör inom maskinsäkerhet hos oss kommer du att få arbeta alltifrån våra gruvmaskiner på 1500 meter djup till våra malmhamnar i Luleå och Narvik. Detta är den perfekta tjänsten för dig som har ett brinnande maskinsäkerhetsintresse och som tycker om en variationsrik arbetsmiljö.


Vi är ett litet men sammansvetsat team med lång erfarenhet inom maskinteknik. Du kommer omges av några av LKAB:s specialister och vi har ett öppet och hjälpsamt klimat för att du ska få en sådan bra start som möjligt inom din roll hos oss. Vårt mål är att ständigt utveckla och förbättra LKAB:s maskinsäkerhet och maskiner, därför behöver du tillsammans med oss ha ett nyfiket och kreativt synsätt för att vi ska nå nya säkra lösningar.

Eftersom vårt team finns utspridda på flera orter har du möjlighet att arbeta i antingen Malmberget eller Kiruna. Att arbeta åt LKAB innebär att du har nära till vår storslagna natur och ett behagligt pendlingsavstånd till både arbete och friluftsliv.

Om tjänsten

Som utvecklingsingenjör inom maskinsäkerhet kommer du att arbeta med att förbättra befintliga anläggningar samt utveckla koncept för framtidens anläggningar, därför kommer du att skapa goda kontaktnät med produktionen och få värdefull kunskap av de tekniker och ingenjörer som arbetar i våra anläggningar. Arbetsområdet omfattar bevakning av vad som händer gällande lagar och krav, stöd vid CE-märkning, hålla utbildningar inom maskinsäkerhet, leda eller deltaga i projekt. Självklart med stöd av erfarna kollegor när du anställs.

Utmaningar finns inom framtagande av nya tekniklösningar för dagens och framtidens design av produktions och logistikanläggningar – helt perfekt för dig som motiveras av att hitta nästa generations lösningar!

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har som har högskoleutbildning och gärna erfarenhet av maskinsäkerhetsarbete.

För att du ska fungera i rollen så behöver du tycka om att skapa kontaktnät och utbilda personal på ett pedagogiskt sätt inom området. Att ha goda samarbeten är viktigt för dig och något som du eftersträvar i ditt arbete.

I din roll kommer du granska arbetsmiljö föreskrifter, då är det viktigt att du kan förstå och tolka det för att du sedan ska kunna lära ut- och applicera det i verksamheten.

Vi ser det som en fördel om du har förståelse för säkerhet i styrkretsar, men är inget krav. För den här tjänsten är vi både nyfikna på dig med lång erfarenhet inom branschen och dig som är nyexaminerad. Framförallt letar vi efter dig med ett genuint intresse för maskinteknik och innovativa lösningar som vill jobba i en varierande arbetsmiljö.

Vi erbjuder

För oss på LKAB är det viktigt att vi har välmående medarbetare, därför erbjuder vi förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna och Malmberget samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Har vi väckt ditt intresse för att arbeta hos LKAB? Vi hoppas det!

Varmt välkommen med din ansökan senast 26 november 2019.

Frågor om tjänsten?
Kontakta sektionschef Thomas Nordström +46 980-710 17.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980–72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Lena Pettersson 0980-78323
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Utvecklingsingenjör inom maskinsäkerhet hos LKAB!

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-11-26

Ansök nu

Dela detta jobb