teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utvecklingsingenjör inom kemi till miljöteknikbolaget OrganoClick!

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Utvecklingsingenjör inom kemi till miljöteknikbolaget OrganoClick!

Vill du arbeta i ett av Sveriges mest snabbväxande miljöteknikbolag? Brinner du för grön kemi och vill vara med och ersätta plaster och giftiga kemikalier med biobaserade produkter? OrganoClick söker nu en utvecklingsingenjör som kommer ha en viktig roll i bolagets utveckling av nya biobaserade bindemedel som ersätter plastbindemedel i nonwoven. Om du har en bakgrund inom kemi, brinner för miljöfrågor och tycker att det är spännande att ta fram nya produkter är denna roll för dig. Sök idag och ta möjligheten att vara med i ett prisbelönt bolag som skapar en bättre framtid!

Om tjänsten

OrganoClicks affärsidé är tydlig - att ersätta giftiga kemikalier och plaster med förnyelsebara och ogiftiga ämnen i cellulosabaserade material som textil, trä, papper och nonwoven. På så vis skapas helt förnyelsebara och hållbara material – de blir gröna även på insidan! Genom OrganoClicks teknik för att modifiera cellulosafiber, ersätts idag tungmetaller i träimpregnering med kisel, PFAS i textilimpregnering med förnyelsebara vaxer och plastbindemedel i nonwoven med biopolymerer från livsmedelsavfall. OrganoClick tillverkar och levererar idag sina egenutvecklade gröna kemiska produkter på industriell skala till både industrikunder och direkt till konsument.

I rollen som utvecklingsingenjör kommer du jobba med utveckling av nya bindemedel baserade på biopolymerer från restströmmar från livsmedelsindustrin. Du kommer driva dina egna projekt och utveckla nya produkter som därefter snabbt kan tas i produktion och lanseras på marknaden. Du kommer även aktivt delta i kundprojekt där bindemedlen testas i fullskaligt i kundernas produktion av nonwoven. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att Academic Work är ansvarig för rekryteringsprocessen men du kommer att anställas direkt hos OrganoClick.

Du erbjuds

 • Arbeta i ett bolag vars produkter och tekniker rankas som en av de mest hållbara i världen
 • Vara med på OrganoClicks miljöresa att ersätta plaster och giftiga kemikalier och samtidigt bygga ett nytt svenskt industribolag
 • Bidra i en omgivning där alla drivs av en stark vi-känsla och en gemensam passion - miljön
 • Vara en del av ett team som består av olika kompetenser inom kemi och materialteknik

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör kommer du fokusera på att utveckla nya bindemedel, ofta i olika kundsamarbeten. Du ansvarar för design och utveckling av produkterna. I ditt dagliga arbete kommer du:

 • Planera dina experiment
 • Utföra experiment i labbet
 • Analysera resultaten
 • Skriva rapporter

Vi söker dig som

 • Har en avslutad masterexamen inom kemi, gärna med inriktning mot material, polymerer eller kemiteknik
 • 1-4 års erfarenhet inom kemi
 • Är flytande i engelska, i tal och skrift

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och intresse för tjänsten. Rollen innebär mycket labbarbete där du måste kunna vara självgående, lösa problem och hitta på nya idéer. OrganoClick är ett snabbfotat företag där det krävs att du är flexibel och kan snabbt anpassa dig. För att kunna utveckla nya produkter, måste du vara resultatinriktad och strukturerad för att kunna planera ditt arbete och sätta tydliga mål.

Meriterande

 • Erfarenhet av produkt- eller materialutveckling

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas

 • Placering: Täby, Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och OrganoClicks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten hör av dig till Ella Tarmo. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

OrganoClick AB (publ) är ett svenskt miljöteknikföretag noterat på Nasdaq First North som utvecklar, producerar och marknadsför material och kemitekniska produkter baserade på miljövänlig fiberkemi. Produkter som OrganoClick marknadsför är bl.a. den vattenavvisande textilbehandlingen OrganoTex®, biokompositen OrganoComp®, träskyddstekniken OrganoWood® och biobaserade bindemedel under varumärket OC-BioBinder™. OrganoClick har vunnit flera priser såsom Sveriges bästa miljöinnovation, utnämnd till en Climate Solver av WWF, ett SUSTAINIA100-bolag och varit på 33-listan för "Sveriges hetaste teknikbolag. 2017 blev OrganoClick som ett av 16 globalt uttagen till det FN-anknutna programmet Unreasonable goals, som syftar till att lösa FN:s 17 hållbarhetsmål. OrganoClick har sitt säte i Arninge, Täby, norr om Stockholm, där bolagets huvudkontor, produktionsanläggning och FoU-center är lokaliserat. Bolaget har ca 60 anställda och omsätter ca 100 miljoner kr.

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör inom kemi till miljöteknikbolaget OrganoClick!

Academic Work