teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör för brandfrågor – Ringhals AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-04-15

Ansök nu

Utvecklingsingenjör för brandfrågor – Ringhals AB

Är du vår nästa utvecklingsingenjör som vill jobba med brandfrågor? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats.

Nu söker vi en utvecklingsingenjör till gruppen säkerhetsanalys på Ringhals.

Om jobbet

Gruppen säkerhetsanalys ansvarar för att säkerställa att analyserna uppfyller gällande kravbild är aktuella och avspeglar anläggningen och utvecklas så att de omfattar aktuellt kunskapsläge.

Som utvecklingsingenjör kommer du att arbeta tillsammans med gruppen både i projekt- och linjeverksamhet. Din uppgift blir bl a att utföra utredningar / analyser / riskvärderingar inom området brand, bistå organisationen i i brandtekniska frågor (t.ex om brandfarlig vara) och samarbeta med linjeorganisationen / myndigheter i frågor rörande brandskydd.

Dina arbetsuppgifter

• Säkerställa att brandanalyserna uppfyller gällande brandskyddskrav

• Vara delaktig och hantera brandskyddet generellt på Ringhals.

• Hantera myndighetskrav och de kontaktvägar som finns gällande detta.

Om dig

Vi ser gärna att du

• Har en brandingenjörs utbildning alternativt mångårig erfarenhet inom området och annan relevant utbildning.

• Kunskaper inom riskhantering och riskanalys ser vi som meriterande.

• Har du arbetslivserfarenhet inom kärnkraftsbranschen ser vi det som meriterande

Som person har du mod att agera efter sin egen övertygelse. Det är naturligt för dig att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du tar ansvar för en uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare på ett självständigt sätt. Vi värdesätter en analytisk förmåga för denna roll och att du kan se till andra behov än bara de som finns inom ramen för ditt ansvar.

Om oss

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Stefan Eriksson tfn +46738068868

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Robert Andersson tfn 073 684 48 03

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast den 15/4 2021

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör för brandfrågor – Ringhals AB

Vattenfall AB