teknikjobb.se

Utvecklingsingenjör bergbyggnadsteknik – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-29

Ansök nu

Utvecklingsingenjör bergbyggnadsteknik – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. 
I minst 100 000 år.


Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. 

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. 

Här kommer du att arbeta 
Inom enheten Slutförvarsteknik finns gruppen Teknikutveckling som ansvarar för att utveckla barriärsystem och tekniska system till de olika slutförvarsanläggningarna för använt kärnbränsle, långlivat radioaktivt avfall samt kortlivat radioaktivt avfall. Gruppens arbetsuppgifter har ett stort inslag av analys, problemlösning och nytänkande och teknikutvecklingen bedrivs vanligen i projektform.
Enheten och gruppen tillhör avdelning Forskning och utveckling. 

Vi söker nu en utvecklingsingenjör inom barriärsystem för fortsatt teknikutveckling av bergbyggnadsteknik för slutförvarsanläggningar.

Vad du kommer att göra

 • Driva teoretiskt och praktiskt utvecklingsarbete för bergbyggnation i slutförvars¬anläggningarna.
 • Implementera utvecklad teknik i projektering och utförande
 • Ansvara som projektledare, delprojektledare eller teknisk ledare i utvecklingsprojekt, testverksamhet och storskaliga demonstrationsprojekt
 • Skriftligt rapportera nyvunnen kunskap och erfarenheter från genomförda projekt och föreslå vidare utvecklingsbehov eller åtgärder.
 • Delta i interna och externa nätverk och samarbeten inom det bergtekniska verksamhetsområdet

Vi söker dig som har

 • civilingenjörsexamen, högskoleingenjörsexamen eller Master of Science inom relevant område eller med motsvarande kompetens baserad på erfarenhet från flera års arbete med utredningar, praktiskt arbete eller utvecklingsinsatser inom bergbyggnadsteknik.
 • erfarenhet av teoretiskt och praktiskt arbete med bergbyggnadsteknik (berguttag, injektering, bergförstärkning eller maskiner och infrastruktur för tunneldrivning)

Som person är du kreativ, drivande och ansvarstagande. Du drivs av att hitta smarta och effektiva lösningar på problem och du kan sätta in tekniska detaljer i ett helhetsperspektiv.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av teknikutveckling, produktutveckling eller teknikimplementering
 • erfarenhet av geologiska undersökningar och undersökningsmetoder
 • erfarenhet från bergentreprenad, tunneldrivning och bergförstärkning
 • erfarenhet av avtalsfrågor, AMA och entreprenadjuridik för bergentreprenad
 • erfarenhet av projektering av berganläggning
 • erfarenhet av projektledning

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg. 

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Anni Fritzell, 070-791 23 36
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna eller Östhammar

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 29 mars 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Utvecklingsingenjör bergbyggnadsteknik – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB