teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utredningsingenjör till VA SYD produktionsanläggningar

Ansök nu

Utredningsingenjör till VA SYD produktionsanläggningar

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du arbeta med engagerade och vassa kollegor och tillsammans skapa en hållbar utveckling? Då kan du vara vår blivande utredningsingenjör! VA SYD står inför häftiga utmaningar och söker en utredningsingenjör som kan bidra till våra mål om effektivitet och hög vattenkvalitet i våra vattendrag och hav.

Det här handlar jobbet om

VA SYD står inför ett stort antal investeringar under lång tid framöver. Ett flertal avloppsvattenanläggningar står inför omfattande ombyggnationer på grund av ålder, ökad belastning och/eller nya och skärpta krav. För att prioritera och välja rätt vid ut- och ombyggnader krävs ett väl genomfört utredningsarbete. 

Rollen som utredningsingenjör innebär att:

 • du får stora möjligheter att påverka utvecklingen på VA SYDs anläggningar (för både dricksvatten och avloppsvatten)

 • leda utredningar enligt VA SYDs utredningsmodell, exempelvis inom processteknik

 • driva utredningsarbetet framåt i samarbete med personal på VA SYD och externa parter såsom konsulter

 • arbeta fram utredningarna som varierar i storlek och komplexitet med syftet att ta fram beslutsunderlag, tydliggöra lösningar och ange inriktning för framtida projekt

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.  

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar och du behöver därför vara självgående och en analytisk problemlösare samt en god planerare. Då arbetet innebär påverkansarbete, kontaktytor och intressenthantering både internt och externt, söker vi en god kommunikatör och relationsbyggare. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • gedigen erfarenhet (minst 7-10 år) av att samordna eller leda projekt och uppdrag

 • avslutad ingenjörsutbildning på högskolenivå inom området ekosystemteknik, kemiteknik, processteknik, VA eller motsvarande 

 • god kunskap om avloppsvattenanläggningar och/eller dricksvattenanläggningar

 • erfarenhet av att författa och presentera tydliga rapporter och beslutsunderlag på svenska

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan och bli en miljöhjälte!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Utredningsingenjör till VA SYD produktionsanläggningar

VA SYD