teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utredningsingenjör -Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Utredningsingenjör -Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

 

På SKB jobbar vi med ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt, att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.

 

Nu söker vi en drivande och engagerad utredningsingenjör avfall.

 

Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer höga krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

 

För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.

 

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

 

Vad du kommer att göra

Arbetsuppgifterna är komplext sammansatta problem som kräver större inslag av analys, problemlösning och nytänkande. Du kommer att kravställa innehållet i det låg- och medelaktiva avfall, det så kallade inventariet, som uppstår vid drift och rivning av det svenska kärnkraftsprogrammet. En viktig uppgift som ytterst syftar till att säkerställa att det radioaktiva avfallet omhändertas på ett säkert och korrekt sätt.

 

I rollen kommer du att:

• Tillämpa, verifiera och vid behov utveckla metoder för bestämning och karaktärisering av materialinnehåll och kemisk sammansättning i låg- och medelaktivt avfall

• Leda, planera och genomföra utredningar inom avfallsområdet

• Ta fram och granska avfallsdokumentation

• Samverka med de svenska kärntekniska anläggningarna och SKB:s driftsatta anläggningar i syfte att utgöra expertstöd i avfallsrelaterade frågor med fokus på avfallets matrialinnehåll och kemiska sammansättning

• Delta i internationella samarbeten inom verksamhetsområdet

• Delta i SKB:s kontakter med myndigheter

 

Vem är du?

Du har en högre universitetsexamen och gärna forskarutbildning inom kemi eller fysik med relevant inriktning för verksamhetsområdet.

 

Som person är du analytisk och kreativ och du har en vilja att utveckla din egen kunskap och förmåga för att möta verksamhetens nuvarande och kommande behov. Du är ansvarstagande och strukturerad och är van att leverera och arbeta mot deadlines. Att ta egna initiativ, vara lösningsfokuserad och ha lätt för att samarbeta och kommunicera är viktigt för denna roll. Vi arbetar mycket i team så stor vikt läggs på personliga egenskaper som stärker och kompletterar vår avfallsgrupp inom SKB.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av följande områden:

• programmering, simulering och modellering av kemiska och fysikaliska processer

• materialkemi eller materialvetenskap

• ytkemi och korrosion

• miljökemi

 

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

 

Här kommer du att arbeta

Avdelning Anläggningsutveckling har till uppgift att ta fram strategier och metoder för omhändertagandet av använt kärnbränsle och drift- och rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken. Avdelningen ansvarar för design och utveckling av befintliga och kommande kärntekniska anläggningar och slutförvar. Avdelningen identifierar utvecklingsbehov och beställer utvecklingsprojekt och uppdrag både från andra delar av SKB:s organisation och från externa leverantörer. Likaså ansvarar avdelning Anläggningsutveckling för systematiskt kravhanteringsarbete och säkerhetsanalyser i syfte att se till att omhändertagandet av kärnavfall sker på ett säkert, effektivt och miljömässigt sätt.

 

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

 

Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål

 

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

 

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

 

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

 

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

 

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

 

Ytterligare information

Rekryterande chef: Sanna Engqvist, 076-835 01 30

Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60

 

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,

073-807 23 23.

 

Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.

 

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 29 maj 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

  

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.

Dela detta jobb

Utredningsingenjör -Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB