teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utredningsingenjör inom dricksvattenledningsnät till VA SYD

Ansök nu

Utredningsingenjör inom dricksvattenledningsnät till VA SYD

Vill du vara med och arbeta i en VA-organisation som ska bli klimatneutral, energipositiv och leda utvecklingen för hög dricksvattenkvalitet? Med visionära strategiska mål strävar VA SYD efter att bli en ledande aktör i det hållbara samhället. För att klara dessa ambitiösa mål söker vi dig som brinner för ett säkert dricksvatten och har goda kunskaper om dricksvattendistribution. Här kan du göra skillnad!  

Din kommande roll 

Nu söker vi en utredningsingenjör som kan bidra till att ta hydraulisk modellering av vår dricksvattendistribution till nästa nivå. En digitaliserad nivå som verkligen stöttar VA SYD att nå målet om hög vattenkvalitet och visionen om noll driftstörningar. Som utredningsingenjör kommer fokus ligga på VA SYDs dricksvattenledningsnät. Du ingår i ett kompetent och inspirerande team och dina arbetsuppgifter blir till exempel att:

 • I utredningsprojekt driva arbetet med att ta fram långsiktiga planer för den framtida dricksvattenförsörjningen

 • Vara expertstöd till resten av VA SYD kring hydraulik och distributionssystem för dricksvatten

 • Driva utvecklingsarbete inom teknikområdet dricksvattenledningsnät

 • Vara operativt stöd vid krisarbete

 • Genomföra kapacitetsbedömningar på befintligt nät i samband med exempelvis sprinklerförfrågningar och utbyggnadsplaner

VA SYDs dricksvattensystem är komplext och består av 210 mil ledningar som förser över en halv miljon kunder med dricksvatten. Dricksvatten är ett livsmedel, vilket ställer höga krav på kvalitet, redundans och säkerhet. VA SYD använder modeller i Mike+ som främsta verktyg i vårt utredningsarbete för att beskriva hur dricksvattensystemet fungerar och vi arbetar med prognosmodeller och dimensionsplaner som ska säkerhetsställa funktionen på lång sikt. VA SYD satsar på digitalisering av ledningsnätet som ett led i att möta våra strategiska mål. Arbetet är utmanande och spännande i en verksamhet som ständigt utvecklas. 

Vi erbjuder

Du kommer arbeta på enheten GIS & Hydraulik, inom Ledningsnätavdelningen, som har i uppdrag att med GIS och hydrauliska modeller skapa en digital plattform som ger möjlighet att smidigt hantera den komplexa process det är att planera, bygga och förvalta vårt Ledningsnät. Här kan du arbeta i framkant med samhällets viktigaste infrastruktur och samtidigt ha en aktiv fritid efter arbetsdagen. För oss är medarbetarna vår viktigaste resurs.

På Ledningsnätsavdelningen arbetar idag omkring 80 ingenjörer med uppdrag att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera vattenledningsnätet och de öppna dagvattenanläggningarna i VA SYDs fem kommuner. En expansiv region kombinerat med strängare miljökrav och ett allt större VA-ledningsnät att förvalta gör att avdelningen arbetar intensivt på många fronter. 

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. Tjänsten är placerad på VA SYDs huvudkontor i Malmö.

Vem är du?

Då arbetsuppgifterna kräver förmågan att samarbeta i olika projekt, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet bedrivs både självständigt och i grupp och för att trivas i rollen ser du och uppskattar fördelarna med båda. För att lyckas i tjänsten är du engagerad och ansvarstagande med en tydlig strävan att nå resultat. Du arbetar strukturerat, med ett analytiskt tillvägagångssätt för att nå konstruktiva lösningar på uppkomna problemställningar. Som person värderar du kommunikation som sker på ett öppet och positivt sätt. 

Vi söker dig som har viljan att arbeta utifrån vår identitet miljö och värdeord kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

 • Är utbildad minst högskoleingenjör med relevant inriktning

 • Har erfarenhet av ovan nämnda arbetsuppgifter eller av tekniskt utredningsarbete på dricksvattenledningsnätet

 • Har god hydraulisk förståelse

 • Kunskap gällande branschstandard för allmänna vattenledningsnätet

 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska

 • B-körkort är önskvärt

 • Det är meriterande om du har modellerat i Mike+ eller motsvarande och/eller har minst 3 års erfarenhet av detta arbete för dricksvattendistribution

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget?

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Utredningsingenjör inom dricksvattenledningsnät till VA SYD

VA SYD