teknikjobb.se

Utredningsingenjör- Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-11-26

Ansök nu

Utredningsingenjör- Forsmarks Kraftgrupp

Vi söker en utredningsingenjör med intresse för radiokemi!

 

Kemienheten på Forsmark verkar för att optimera reaktorblockens kemi för att minimera korrosion och aktivitetsspridning. Enheten har sammanlagt ca 30 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister. Specialistgruppen svarar för kemienhetens fackansvar och har kompetens inom bland annat kemi- och radioaktivitetsmätteknik, vattenrening, polymerkemi, korrosion och kemikaliehantering.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som utredningsingenjör i kemispecialistgruppen. En stor del av arbetet handlar om att genomföra utredningar, utveckla beräkningsmetoder inom radiokemiområdet och driva frågor kopplade till verksamheten. Utredningarna går ofta ut på att följa processen och att se samband mellan olika processteg. Specialistgruppen följer även upp driftövervakningens trender inom kemi och radioaktivitet. Du kommer att ha ett särskilt fokus på samverkan med driftövervakningens laboratorier om till exempel kvalitetskontroll, validering av mätmetoder och mätosäkerheter. Viss undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna.

Som utredningsingenjör kommer du att arbeta både med uppdrag som kommer från organisationen och med utredningar som du själv initierar. Du fungerar som stöd till organisationen och verkar för att förbättra de verktyg och metoder vi använder oss av.

 

Kvalifikationer

Du har civilingenjörs- eller högskoleexamen, gärna med inslag av kurser inom kärnkemi, radiofysik eller strålningsbiologi. Har du arbetat med radiokemi är det meriterande. Du har god datorvara, goda kunskaper i Excel och lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Det är även meriterande med kunskaper inom områdena vattenreningsteknik, processkemi och -teknik då de har betydande kopplingar till radiokemi på Forsmark.

 

Som person söker vi dig som är självgående, drivande och strukturerad. Du är en problemlösare, har en god numerisk analytisk förmåga och du har ett tydligt kvalitetstänkande. Arbetssättet i gruppen förutsätter att du är van att arbeta självständigt och trivs lika bra med det som att samarbeta med dina kollegor.

 

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

 

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Gustav Liljegren, 076-777 20 24.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Natasha Velevska, 073-801 45 80.

 

Fackliga representanter

Akademikerna – André Hellberg

Ledarna – Anneli Persson

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Conny Hallberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

 

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2019

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Utredningsingenjör- Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB