teknikjobb.se

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Va-gruppen ansvarar för att leverera ett hälsosamt och rent dricksvatten till ca 6 000 invånare, att rena avloppsvatten för att skydda miljön och för att dagvatten avleds vid regn och snösmältning. Vi märker ett stort intresse för att ansluta till kommunalt VA, vilket innebär att vi satsar på våra anläggningar för att bygga upp och rusta för framtiden.

Arbetsuppgifter:

Gata/VA-enheten söker en utredare till VA-området som kan utreda och leda insatser för att förbättra kommunens ledningsnät genom förnyelse- och underhållsplanering samt genomförande av åtgärder.

I rollen som utredare planerar du för förbättringar av dagvattensystemet vilket omfattar både teoretiska och praktiska utredningar, att söka efter bra åtgärdsförslag, kostnadsberäkna åtgärder och att leda åtgärdsarbete. I arbetsuppgifterna ingår det att komplettera och förfina kommunens GIS-data gällande ledningsnät. Ett angränsande problem gäller inläckage i spillvattensystemet, där det ingår i arbetsuppgifterna att identifiera punkter i ledningsnätet där dagvatten kan rinna över till spillvattennätet och att planera åtgärder för att arbeta bort problemområden.

Du kommer att arbeta både självständigt och i nära samarbete med övrig personal inom VA-gruppen. Du måste kunna planera din arbetsdag och hitta flexibla lösningar. Arbetsområdet är brett och möjligheterna att påverka arbetet är goda. Du är en viktig del i att förmedla enhetens långsiktiga mål gällande välfungerande och hållbara VA-system.

Placering är vid Hjultorps kontor för Gata/Park/VA. Arbetstider är vanligtvis kl. 7-16 med möjlighet till individuell anpassning.

Kvalifikationer:

Krav:
- Du har högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom VA-teknik, mark och anläggning, eller vad som bedöms som likvärdig utbildning.
- Vana att leda projekt genom planeringsfas, genomförande och uppföljning.
- Goda datakunskaper för att kunna arbeta med dokument, GIS-analyser, analysera mätdata m.m.
- Förstår, talar, läser och skriver svenska utan svårigheter.
- Du har körkort klass B.

Meriterande för tjänsten är:
- utbildning i Arbete på väg
- kunskap om kvalitetskrav gällande för VA-ledningsnät
- vana av kommunikation med fastighetsägare, entreprenörer, myndigheter m.m.
- vana av arbetsplanering, projektledning och uppföljning av genomförda projekt
- kunskap om GIS
- kunskap om VA-juridik
- kunskap om upphandlingar
- utbildning i BAS-P
- kunskap om pumpar, el och energioptimering av Va-anläggningar.

Som person är du noggrann, strukturerad, mål- och resultatorienterad och fokuserar på lösningar. Andra viktiga egenskaper i vår verksamhet är ett gott sinne för service och kommunikation, samt flexibilitet och engagemang för såväl det dagliga arbetet som för ett positivt arbetsklimat i gruppen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Urval kan ske löpande genom att vi påbörjar intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Tjänsten är på 1,5 år. Provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. En förutsättning för tjänsten är en registerkontroll utan anmärkningar.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-09-30

Arbetsgivarens referensnummer: A969337

Upplysningar lämnas av:

Teresa Kalisky
Enhetschef Gata/VA
Telefon: 0322-600522
E-post: teresa.kalisky@ vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-600 600

Utredare för dagvatten till Gata/ VA-enheten

Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb