teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utbildningsuppdrag för Soleltekniker

Ort
Kategorier
Utgår

2023-01-06

Ansök nu

Utbildningsuppdrag för Soleltekniker

Utbildare inom Solelteknik

På Marinkraft arbetar vi med rekrytering, bemanning och utbildning. För att matcha arbetsmarknadens behov av soleltekniker söker vi utbildare inom detta starkt växande område.

Vi vill ha med dig på resan!

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Soleltekniker-utbildningen är till stor del distansbaserad utbildning vilket ger att du kan bo var som helst i landet. Det rör sig om 16-18 timmar per vecka så har du andra uppdrag, då gärna inom solcellsteknik, är det inte ett hinder. Det är snarare en fördel. Vi ser gärna att du arbetar aktivt med solcellsteknik och/eller batterilagring (UPC) och har dagsfärsk kunskap och erfarenhet från branschen som du vill och kan förmedla till morgondagens soleltekniker.

Det är med andra ord ett flexibelt och utvecklande arbete.

Vad förväntas av en utbildare?

Du kommer att leda och driva dina kurser, skapa kursmaterial som följer de kursplaner som finns. Du har gott stöd i de utbildningshandläggare som finns för respektive kurs och i oss på Marinkraft vad gäller utbildningsförfarandet. Du behöver till viss del ha kännedom om hur man arbetar digitalt eftersom det är de studerandes lärande som är i fokus.

Varför jobba med Marinkraft?

Vi är ett litet och nyfiket företag som växer och som är måna om våra konsulter, kunder, kandidater, studenter och medarbetare. Vi är effektiva och drivna. Vi söker hela tiden synergier i våra verksamheter och det ger nya möjligheter vilket vi tycker är roligt!

På Marinkraft har vi filosofin att du är bra på det du tycker är roligt därför strävar vi hela tiden efter "rätt person på rätt plats".

 

Vem är du som person?

Du är -som vi- nyfiken och ansvarsfull. Du kanske har utbildat tidigare eller funderat på att börja utbilda eftersom du växer av att se andra lyckas och växa i ditt sällskap. Du lyssnar in och är villig att förändra för att förbättra.

Personligt brev är inte ett krav hos oss när du söker jobb på Marinkraft. Till en början räcker det med ett uppdaterat CV.

 

I nästa steg av ansökan är vi nyfikna på vem du är, din kunskap samt dina erfarenheter och kommer att ställa frågor kring det via telefonintervju.

För att lyckas i rollen behöver du ha följande personliga egenskaper:

Strukturerad. Du har färdigheter inom planering och organisering.

Du har grundkunskap inom digitala plattformar, vi hjälper dig på vägen men viss baskunskap behöver du ha sedan tidigare.

Samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor, framförallt för att du kan relatera till dem på ett lyhört sätt. Du besitter förmågan att lyssna och kommunicera.

 

Hur rekryterar vi?

Efter intervju och teamsmöte med vår utbildningschef kan du komma att bli ombedd att göra ett litet utbildningsprov. Vilket ämne du väljer att göra ditt utbildningsprov kring är valfritt. Detta är en del i det kvalitetssäkringsrutiner vi använder oss utav.

 

Vi rekryterar löpande så anställning kan komma att ske före sista ansökningsdagen.

 

Kursens syfte och mål:

Kursens syfte och mål är att ge kunskap om solelsystemets uppbyggnad och hur dess ingående komponenter samverkar i ett solkraftverk.

Efter avslutad kurs ska den studerande ha:

Kunskaper om/i:

Hur takvinklar, väderstreck, geografiskt läge (solinstrålning) påverkar elproduktionen.

Systemverkningsgrad och förluster

Beslag och monteringsmetoder på tak

Felsökning och reparation

Återvinning

Design med hänsyn till brandsäkerhet

Snö och is påverkan på anläggningen/konstruktionen

Elektriska utformningen och strängkonfigurationer av solcellssystem av olika topologier. Tex: Strängväxelriktare , Optimerade system, Semioptimerade system,

Mikroväxelriktare

Färdigheter i:

Utifrån takvinkel, väderstreck och solinstrålning beräkna elproduktion från olika typer av solcellspaneler

Beräkna utbyte i en därför avsedd programvara, t. ex. PV-sol. (kunna hantera programvaran)

Självständigt beräkna och dimensionera en solcellsanläggning

Hur man skall koppla strängarna för att få bra prestanda och väldesignade system

Kompetenser för att:

Självständigt göra en beräkning utifrån en kunds olika förutsättningar och sammanställa och redogöra för energiförluster och energiförtjänster i systemet

Dela detta jobb

Utbildningsuppdrag för Soleltekniker

Marinkraft Bemanning Sverige AB