teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utbildningsuppdrag för CNC- och robot-tekniker

Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-17

Ansök nu

Utbildningsuppdrag för CNC- och robot-tekniker

Utbildare inom projektledning, kvalitet och produktionsutveckling inom CNC- och robot-teknik

På Marinkraft arbetar vi med rekrytering, bemanning och utbildning. För att matcha arbetsmarknadens behov av CNC- och robot-tekniker söker vi nu utbildare inom verksamhetskompetens, projektledning, kvalitet och produktionsutveckling inom CNC- och robot-teknik.   

Vad kan vi erbjuda dig?

Utbildningen inom CNC- och robot-teknik som vi söker utbildare till är uppdelad i två olika kurser, Kvalitet & produktionsutveckling samt Verksamhetskompetens & projektledning. Dessa två kurser är platsbunden två heldagar i veckan mellan vecka 20-24 (15/5-18/6-2023) samt vecka vecka 36-39 (4/9-1/10-2023). Utbildningen hålls på plats i Lund. Det är en praktisk och teoretiskt utbildning där du som utbildare har möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna för studenterna tillsammans med handledaren för utbildningen. Har du andra uppdrag, gärna inom ämnet, är detta inte något hinder. Vi ser det snarare som en fördel om du arbetar aktivt inom robotteknik.

Vad förväntas av en utbildare?

Du kommer att leda och driva dina kurser, skapa kursmaterial som följer de kursplaner som finns. Du har gott stöd i utbildningsledaren för respektive kurs och i oss på Marinkraft vad gäller utbildningsförfarandet.

Varför jobba med Marinkraft?

Vi är ett litet och nyfiket företag som växer och som är måna om våra konsulter, kunder, kandidater, studenter och medarbetare. Vi är effektiva och drivna. Vi söker hela tiden synergier i våra verksamheter vilket ger nya möjligheter, det tycker vi är roligt!

På Marinkraft har vi filosofin att du är bra på det du tycker är roligt därför strävar vi hela tiden efter "rätt person på rätt plats".

Vem är du som person?

Du är nyfiken och ansvarsfull. Du kanske har utbildat tidigare eller funderat på att börja utbilda eftersom du växer av att se andra lyckas och utvecklas i ditt sällskap. Du lyssnar in och är villig att förändra för att förbättra.

 

Personligt brev är inte ett krav hos oss när du söker jobb på Marinkraft. Till en början räcker det med ett uppdaterat CV.

 

I nästa steg av ansökan är vi nyfikna på vem du är, din kunskap samt dina erfarenheter och kommer att ställa frågor kring det via telefonintervju.

 

För att lyckas i rollen behöver du ha följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad, du har färdigheter inom planering och organisering.

 • God social förmåga, vilket gett dig ett brett kontaktnät inom branschen.

 • Samarbetsförmåga, vilket gör att du arbetar bra med andra människor, framförallt kan du relatera till andra på ett lyhört sätt. Du besitter förmågan att lyssna och kommunicera.

Du besitter relevanta kunskaper och utbildningar och har egna arbetserfarenheter inom CNC- och robot-teknik och av att projektleda och kvalitetssäkra inom detsamma.

Hur rekryterar vi?

Efter intervju och teamsmöte med vår utbildningschef kan du komma att bli ombedd att göra ett litet utbildningsprov. Vilket ämne du väljer att göra ditt utbildningsprov kring är valfritt. Detta är en del i det kvalitetssäkringsrutiner vi använder oss utav.

 

Vi rekryterar löpande så anställning kan komma att ske före sista ansökningsdagen.

 

Kursens huvudsakliga innehåll:

Verksamhetskompetens och projektledning

Syftet med kursen är att den studerande ska få djupgående teoretiska och praktiska kunskaper inom projektmetodik och ledning, arbetsorganisation, företagsprocesser och informationssystem, kvalitetssystem och kvalitetssäkring. Den studerande ska visa på stor förståelse för modern arbetsorganisation och hur ett tillverkade företag är uppbyggt och fungerar. Målet är även att förse den studerande med specialiserade kunskaper inom miljöledningssystem, miljöstandarder och systematiskt arbetsmiljöarbete samt färdigheter och kompetenser att på ett råttsäkert och korrekt sätt kunna arbeta efter dessa.

Kursen omfattar följande moment

 • Projektmetodik

 • Informationssystem, kvalitetssystem och kvalitetssäkring

 • Ledarskap

 • Arbetsorganisationen

 • Yrkesrollen

 • Processer

 • Systematiskt arbetsmiljöarbete

 • Kommunikation

 

Kursens huvudsakliga innehåll:

Syftet med kursen är att den studerande ska få djupa teoretiska kunskaper inom produktionsteknikens olika processer och metoder samt deras betydelse för en kostnadseffektiv tillverkning. Den studerande ska få specialiserad kunskap, färdighet och kompetens att kunna arbeta utefter en kvalitetsaspekt inom ramen för yrkesrollen samt självständigt kunna bedöma, utveckla och leda processer med syftet att ständigt förbättra och effektivisera produktionen. Målet är även att förse den studerande med kunskap inom olika ledningssystem samt kunskaper om risker vid körning av CNC-maskiner. Begreppet LEAN har en stor del under kursens gång och dess tillämpning i praktiken.

Kursen omfattar följande moment:

 • LEAN

 • 5S: städa, sortera, standardisera, slänga & systematisera

 • Produktionsmetoder och produktionsprocess – produktionsutveckling

 • ISO

 • Produktionsekonomi: kalkyler

Kursens mål/Läranderesultat

Efter genomförd kurs ska den studerande kunna:

Kunskaper:

 • På grundläggande nivå redogöra för LEAN

 • På grundläggande nivå identifiera olika nyckelbegrepp och teorier inom yrkesrollen kopplat till kvalitet- och produktionsutveckling.

Färdigheter:

 • På grundläggande nivå redogöra för produktionsekonomi och resonera kring lönsamhet i förhållande till produktion utifrån givna ramar.

 • På grundläggande nivå redogöra för olika ledningssystem och dess risker

 • Redogöra för ISO18000.

Kompetenser:

 • Redogöra för och resonera kring produktionsprocesser och ge exempel på förbättring- och effektiviseringsmöjligheter inom utgivna ramar.

 • Former för undervisning

 • Kursen kommer att genomföras med traditionell undervisning i form av föreläsningar varvat med tid för praktisk träning på övningsuppgifter, med handledning av läraren.

..Välkommen in med din ansökan!

Dela detta jobb

Utbildningsuppdrag för CNC- och robot-tekniker

Marinkraft Bemanning Sverige AB