teknikjobb.se

Underhållstekniker med fokus på mekaniskt underhåll till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Underhållstekniker med fokus på mekaniskt underhåll till VA SYD

Vill du också jobba med vårt viktigaste livsmedel? Vill du vara med och bli en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? Då är du kanske vår nya kollega på Dricksvattenavdelningen!

Det här handlar jobbet om

Som underhållstekniker på VA SYD kommer du att ha en viktig roll då du arbetar med löpande underhållsarbeten samt ombyggnads- och reparationsarbeten av våra vattenverk och distributionsanläggningar. Du kommer att ingå i ett mindre underhållsteam på Dricksvattenavdelningen. I teamet samarbetar du med driftelektriker, drifttekniker och instrumenttekniker och det finns en tydlig uppdelning i ansvarsområden. Tillsammans ser ni till att dricksvattenbehandlingen fungerar som den ska och att fel och problem som uppstår blir åtgärdade. Arbetet till stor del är av praktisk karaktär med fokus på det mekaniska underhållet. Exempel på den här typen av planerade arbetsuppgifter är filterbyten, oljebyten och renovering av pumpar. Du ansvarar även för efterföljande registrering i vårt underhållssystem IDUS och för planering av dina egna kommande arbeten.

Det finns möjligheter att utvecklas i rollen som underhållstekniker. Du kommer att medverka i utvecklingen av nya tekniker och arbetsmetoder tillsammans med dina kollegor. Det kan även bli aktuellt att ingå i vår beredskapsstyrka. Beredskapen innebär en inställelsetid på en timme.

Du är direkt underställd arbetsledare för underhållsgruppen och tjänsten utgår från Bulltofta vattenverk i Malmö.

Vi erbjuder

Ditt engagemang och din kompetens kan bidra till VA SYDs nollvision för oplanerade driftstörningar. Vi erbjuder dig ett roligt jobb med skickliga och engagerade kollegor som tillsammans bidrar till en viktig samhällsfunktion. Två år i rad är vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda. Du har möjligheten att avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. Våra arbetstider är normalt 7.00 till 15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen.

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom våra kärnvärden miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Du är van vid att arbeta flexibelt och kan anpassa dig till oförutsedda händelser i driften. Att ta initiativ är en viktig del av tjänsten liksom att vara ansvarstagande. Du ser vad som behöver göras, och gör det, med högsta kvalitet. Du trivs med att tillhöra en arbetsgrupp som samarbetar och arbetar mot gemensamma mål. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 

Dina erfarenheter

För att vara kvalificerad för tjänsten behöver du ha:
• en avslutad gymnasieutbildning med teknisk/praktisk inriktning
• arbetserfarenhet av underhållsarbete eller verkstadsarbete
• körkort B

Utöver detta önskar vi att du har erfarenhet av reparationsarbete, gärna inom VA-, process eller livsmedelsindustri. Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av att arbeta med rostfritt stål, Tig-svetsning och svarvning, samt praktiskt arbete med pumpar, ventiler och annan maskinell utrustning. Erfarenhet av någon form av underhållssystem är också ett plus. 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! Vi läser ansökningar löpande så vänta inte med att söka jobbet.

Vilka är VA SYD? 

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Lär dig mer om Bulltofta vattenverk! 

 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex strategiska mål:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Underhållstekniker med fokus på mekaniskt underhåll till VA SYD

VA SYD