teknikjobb.se

Underhållsmekaniker - Vattenfall Vattenkraft, Stornorrfors

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Underhållsmekaniker - Vattenfall Vattenkraft, Stornorrfors

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Om arbetet som underhållsmekanikerVattenfall Vattenkraft rekryterar nu en medarbetare som kommer att arbeta med mekaniskt underhåll och projekt. Du kommer att ingå i ett underhållsteam som består av elektriker, mekaniker, förrådstekniker, teamledare och chef. Vi arbetar med tillsyn, förebyggande underhåll och ombyggnadsprojekt vid vattenkraftsanläggningar i Västerbottens län. Som underhållsmekaniker kommer du framförallt att arbeta med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor. 

Exempel på ansvar/arbetsuppgifter:
• Installationer, reparationer och service
• Analysera och redogöra för fel eller brister, skriva rapporter i underhållssystemet (SAP)
• Medverka i översyner tillsammans med elektriker, produktionstekniker och entreprenörer
• Arbeta för att utveckla metoder så att arbetet genomförs säkert, effektivt med korrekta riskbedömningar
• Aktivt delta i planering och beredning av både underhålls- och projektarbeten
• Vi ser gärna att du kan anta en roll som ledande montör.

Dina kvalifikationer som underhållsmekaniker
Vi söker dig som har gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom mekanik/underhåll eller annan relevant studieinriktning. Du kan även förvärvat motsvarande mekaniska kunskaper genom din arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar (generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor) eller liknande industriell verksamhet. Du har en bra IT-vana, goda kunskaper i svenska och engelska samt B-körkort. Resor och övernattningar i tjänsten kommer att ingå. Säkerhet på arbetsplatsen är nummer ett, du behöver vara en uppmärksam och trygg kollega som trivs med att samarbeta i team. Du tar stort ansvar för att arbetet görs effektivt under säkra förhållanden med löpande riskobservationer. 

Placeringsort
Stornorrfors, Umeå

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 19 september, 2021. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog, tfn 0730-243 164.

Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Mattias Sundström, 076-790 55 47. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan! Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Location: Umeå

 

 

 

 

Dela detta jobb

Underhållsmekaniker - Vattenfall Vattenkraft, Stornorrfors

Vattenfall AB