teknikjobb.se

Underhållsmekaniker – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Underhållsmekaniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

 

Om arbetet som underhållsmekaniker

Vi rekryterar nu en ny medarbetare inriktad på mekaniskt underhåll och projekt. Du kommer att ingå i en underhållsgrupp som utgår från Stornorrfors, Lycksele och Storuman. I gruppen arbetar elektriker, mekaniker, teamledare och chef. Vi arbetar med tillsyn, förebyggande underhåll och ombyggnadsprojekt vid Vattenfalls produktionsanläggningar i Skellefte- och Ume älv.

 

Som underhållsmekaniker kommer du framförallt att arbeta med områden som generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor. Exempel på ansvar/arbetsuppgifter:

• Installationer, reparationer och service

• Analysera och redogöra för fel eller brister, skriva rapporter i underhållssystemet (SAP)

• Medverka i översyner tillsammans med elektriker, produktionstekniker och entreprenörer

• Arbeta för att utveckla metoder så att arbetet genomförs säkert, effektivt med korrekta riskbedömningar

• Aktivt delta i planering och beredning av både underhålls- och projektarbeten och ansvara för mindre projekt

• Vi ser gärna att du kan anta en roll som ledande montör.

 

Dina kvalifikationer som underhållsmekaniker

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom mekanik/underhåll eller annan relevant studieinriktning. Du kan även förvärvat motsvarande mekaniska kunskaper via flera års arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar (generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor) eller liknande industriell verksamhet. Vi ser gärna att du har certifikat för arbete med travers, mobila arbetsplattformar, säkerhet på väg och heta arbeten. Du måste ha bra IT- och datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Säkerhet på arbetsplatsen är nummer ett, du behöver vara en uppmärksam och trygg kollega som trivs med att samarbeta. Du tar stort ansvar för att arbetet görs effektivt under säkra förhållanden med välgrundade riskbedömningar.

 

Mer information

Tjänsten är placerad i Stornorrfors, Umeå. Arbetet innebär resor i Västerbottens län, arbete i andra län kan också förekomma. B-körkort och möjlighet att resa är ett krav. Välkommen med din ansökan via vår annons på vattenfall.se/jobb senast den 29 november, 2020.

 

Kontakt

Rekryterande chef Mattias Sundström, tfn 076-790 55 47

Rekryterare Ingela Skoog, tfn 0730-243 164.

 

Fackliga representanter

Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Underhållsmekaniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB