teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Underhållsingenjörer till VA SYD

Ansök nu

Underhållsingenjörer till VA SYD

Motiveras du av att utveckla mekaniskt underhåll? Vill du jobba som underhållsingenjör i en modern och målinriktad produktionsorganisation med tydligt utvecklingsfokus? Då kan du vara en av våra två nya underhållsingenjörer inom enheten Underhållsteknik!

Din kommande roll 

Vi utökar enheten med två underhållsingenjörer som ska arbeta med den långsiktiga underhållsplaneringen vid våra produktionsanläggningar.

VA SYD har höga ambitioner för underhållsarbetet och arbetar kontinuerligt med att ta fram och förbättra metoder för hur detta ska utföras. Våra anläggningar står inför ett generationsskifte och det bedrivs ett flertal projekt, vissa väldigt omfattande. I detta arbete är du en viktig möjliggörare! Du kommer att involveras för att säkerställa underhållsmässigheten i det som byggs. Du kommer även på sikt att involveras som sakkunnig vid upphandlingar av tjänster och komponenter. Arbetet innebär många olika kontaktytor, både internt och externt. 

Exempel på arbetsuppgifter inom ditt ansvarsområde är att:

 • Planera, samordna, genomföra och följa upp underhållsarbeten och mindre ombyggnationsarbeten
 • Ansvara för beställning och inköp vid underhållsarbete
 • Arbeta fram planer för förebyggande underhåll
 • Säkerställa att underhållsarbetet sker under goda arbetsmiljöförhållanden
 • Delta i tekniska utredningar och förstudier
 • Arbeta fram och förvalta tekniska standarder
 • Arbeta med utvecklingen av det gemensamma underhållssystemet tillsammans med vår systemspecialist
 • Arbeta med utvecklingen av metoder och arbetssätt för VA SYDs underhållsarbete

Vi erbjuder

Tjänsterna är placerade i Malmö och Lund men arbete kan komma att utföras på andra anläggningar i våra medlemskommuner. Du tillhör enheten Underhållsteknik och kommer rapportera direkt till enhetschefen. Dina närmaste kollegor på enheten blir fem underhållsingenjörer, två planeringsingenjörer, en systemansvarig samt en gruppchef för en grupp underhållstekniker. Enheten har ansvar för underhållsstyrning samt planering, utförande och utveckling av mekaniskt underhåll på avdelningens produktionsanläggningar, samt för utveckling av det gemensamma underhållssystemet liksom arbetssätt och rutiner kopplat till underhåll. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla arbetssätt inom drift och underhåll, 5S samt utveckling av säkerhet och produktionsstyrning. Du förväntas bidra till enhetens goda resultat och utvecklande arbetsklimat samt samarbeta med övriga enheter i Produktionsavdelningen.

Produktionsavdelningen har ansvar för våra produktionsanläggningar för dricksvatten, avloppsrening och biogas. I Produktionsavdelningen är vi ca 150 medarbetare.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande jobb med engagerade kollegor. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Du har flextid och möjlighet att avsätta en friskvårdstimme i veckan för träning på arbetstid. 

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du bryr dig om vår gemensamma miljö och vill bidra till en hållbar samhällsutveckling, varje dag. För att trivas i rollen tycker du om att skapa struktur och utveckla arbetssätt. Du är ansvarstagande, har en god problemlösningsförmåga och analyserar situationer för att identifiera lösningar och förutse problem. Du motiveras av att tänka nytt och strävar efter att ständigt förbättra underhållsarbetet och genomför ditt arbete därefter. Du ser värdet av gott samarbete och har lätt för att skapa relationer och samverka med såväl kollegor som externa parter.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

 • Flera års erfarenhet av underhållsarbete samt planering och uppföljning av underhåll inom processindustrin eller liknande verksamhet
 • Högskoleutbildning inom maskinteknik eller sjöingenjör alternativt annan utbildning som bedöms som likvärdig
 • Arbetat i digitala underhållssystem
 • Körkort B

För att passa i rollen har du god mekanisk förståelse och vi ser gärna att du har varit delaktig i, men med fördel även lett, större underhålls-/eller revisionsprojekt. Det är meriterande om du utöver tidigare nämnd utbildningsbakgrund har utbildning inom underhållssystematik.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget?
Välkommen med din ansökan redan idag, då vi kommer att gå igenom urvalet löpande!

Dela detta jobb

Underhållsingenjörer till VA SYD

VA SYD