teknikjobb.se

 • Befattning

  Ingenjör, underhåll

 • Stationering

  LKAB, Kiruna

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdatum

  2020-07-05

 

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen Norra Gruva Lastning, NGL, ansvarar för att bryta och leverera råmalm på ett säkert och hållbart sätt som en del av gruvans produktionskedja. Sektionen består av ett flertal arbetsplatser centrerade kring driften och underhållet av våra lastmaskiner och lastområden samt gruvans överhängande styrning; ett arbete som främjar god kommunikation och samarbete över arbetsplatserna. Hos oss på NGL är du del av en nytänkande organisation med unika tekniska utmaningar och lösningar, en sektion där vi ger dig utrymme att växa i din roll tillsammans med engagerade kollegor.

Om tjänsten

Vi söker en underhållsingenjör med primär inriktning på våra mobila maskiner för gruvans lastning, skutknackning och laddning. I rollen arbetar du med underhållet och teknikutvecklingen av vår unika maskinpark. Du arbetar därmed med kontinuerlig underhålls- och förbättringsarbete i samråd med våra operatörer och underhållspersonal.

Rollen innebär ett självständigt arbete där du har befogenheter att vidta åtgärder för att uppnå företagets produktions- och kvalitetsmål. Du är delaktig i beslut rörande sektionen och innehar en nyckelroll för vår framtida utveckling.
Du rapporterar direkt till sektionschef och ingår i sektionens ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som ser dig själv som en drivande och engagerad medarbetare med ett utpräglat teknikintresse. Du är analytisk och systematiskt i ditt arbetssätt och vågar tänka visionärt när du möter en utmaning. Hos oss på NGL arbetar vi med ett öppet och involverande arbetsklimat och värdesätter därför din förmåga att arbeta arbetsplatsövergripande och att skapa goda relationer, både internt såväl som externt.

Vi ser gärna att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik eller likvärdig utbildning samt med några års erfarenhet. Men vi erbjuder också möjligheten till juniora eller nyutexaminerade ingenjörer att utvecklas i ett spännande arbete i en framåtskridande och ansvarstagande organisation. Tidigare erfarenhet av roller som tekniker, maskinförare eller ledare är meriterande, gruverfarenhet och insyn i LKAB:s ledningsfilosofi och värdegrund likaså.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2020-07-05.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta sektionschef Per Brännman 070 - 3421399.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 070 - 3744932

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Underhållsingenjör till Norra Gruva Lastning

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-05

Ansök nu

Dela detta jobb