teknikjobb.se

logga

Underhållsingenjör till Åkers Sweden

Ansök nu

Underhållsingenjör till Åkers Sweden

Trivs du med att ha en central roll där du får vara med och påverka ditt dagliga arbete? Drivs du av att få driva egna projekt samt stötta andra team i tekniska projekt? Som underhållsingenjör får du äran att säkerställa och effektivisera en maskinpark som testar din tekniska kunskap till en ny nivå. Törs du anta utmaningen? Välkommen till Åkers Sweden!

Dina arbetsuppgifter
I rollen som underhållsingenjör har du en viktig del i det dagliga operativa arbetet som innebär att du ska bistå underhållschefen med att säkerställa, utveckla och ständigt förbättra underhållsprocessen och tillgänglighet på maskiner och utrustning. I dina arbetsuppgifter kommer du även att agera projektledare för vissa projekt eller som en projektmedlem för att bistå med teknisk kompetens.
Du kommer att ingå i ett underhållsteam bestående av 17 kompetenta kollegor med olika specialistområden. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil drift som bidrar till viktiga funktioner för tillverkningsenheten Åkers Sweden.

Delar av din dag:

  • Driva underhållsprojekt

  • Stötta och vägleda mekaniker inom mek och el

  • Ritningsläsning, gärna förstå Autocad eller Solid Works

  • Delta i ledningsgruppen för underhåll

  • Strategisk planera dina egna aktiviteter

Placering är i Åkers Styckebruk och du rapporterar direkt till underhållschefen.

Vem är du?
För att trivas i rollen bör du ha ett brinnande intresse för underhåll, ha goda kunskaper i ritningsläsning och tidigare erfarenhet av projektledning mot tekniska installationer/maskiner. CAD-kunskap (Solid Works eller Autocad) är meriterande.
Du har en förmåga att leverera lösningar, samt att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt dina processer framåt.
Du har högskolekompetens med teknisk inriktning eller likvärdig kunskap genom lång erfarenhet av tungt underhåll/reparationer av maskiner/utrustning. Du har mycket god muntlig och skriftlig förmåga i svenska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget.

Idag jobbar du troligtvis som:

  • Underhållsingenjör

  • Projektledare inom underhåll

  • Underhållstekniker på väg upp

  • Underhållschef på mindre bolag

  • Underhållssamordnare

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är noggrann, har helhetssyn och är ansvarskännande. Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med andra personer.

Om företaget
Om Åkers Sweden AB Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation, som är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri och tillsammans säljer vi valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 180 anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Om Union Electric Steel Corporation
Union Electric Steel Corporation är en ledande tillverkare av smidda och gjutna valsar för världens stål- och metallindustri. Bolaget tillverkar även göt- och smidesprodukter till olja- och gas, aluminium- och plastindustrin. Union Electric Steel Corporation har produktionsanläggningar i Storbritannien, Sverige, Slovenien och Kina. Koncernens huvudkontor ligger i Carnegie, Pennsylvania, USA. Union Electric Steel Corporation är ett dotterbolag till Ampco-Pittsburgh Corporation.
http://www.uniones.com

Kontaktperson
För mer info om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Thomas Andersson på 016-155733. Välkommen med dig ansökan!

Dela detta jobb

logga
Underhållsingenjör till Åkers Sweden

Jefferson Wells