teknikjobb.se

Underhållsingenjör sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-27

Ansök nu

Underhållsingenjör sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

HYBRIT Development AB är ett gemensamt initiativ ägt av de tre företagen LKAB, SSAB och Vattenfall. Målet med Hybrit initiativet är att ta fram världens första fossilfria malmbaserade järn- och ståltillverkning. Vätgasbaserat direkt reduktion av järnmalm är en central del av HYBRITs tekniska utvecklingsarbeten, och tester i en simulerad industriell miljö ett viktigt nästa steg. En anläggning för pilotförsök är under byggnation i Luleå och planeras att tas i drift under 2020.

 

Rekrytering av medarbetare för att säkerställa en säker och effektiv drift, underhåll och utveckling av pilotanläggningen startas nu!

 

Experiment i pilotanläggningen kommer att genomföras kampanjvis. Varje kampanj kommer att pågå under ett flertal (4-8) veckor då anläggningen producerar dygnet runt. Kampanjarbetet är av operativ karaktär och genomförs med skiftgångs- och dagtidspersonal. Mellan kampanjerna kommer arbetet ske dagtid.

 

Denna tjänst som underhållsingenjör kommer att ingå i en grupp som ansvarar för drift, underhåll och utveckling av HYBRITs pilotanläggning, och rapporterar till chefen för driftorganisationen pilot direkt reduktion. För samtliga tjänster krävs förmågan att föra HYRBITs utvecklingsarbete gemensamt med andra forskningsresurser framåt i strävan mot en fossilfri framtid.

 

Om tjänsten

Som Underhållsingenjör ansvarar du för underhåll- och konstruktionsrelaterade aktiviteter i samband med pilotanläggningen direkt reduktion inom Hybrit. Du arbetar med underhållstekniska aktiviteter, delvis i som en del av nyanskaffning och ombyggnation av pilotanläggningen. Under drift av pilotanläggningen ingår i arbetet uppföljning av anläggningens prestanda samt löpande förbättringsarbeten. Under kampanjer i pilotanläggningen kan skiftarbete förekomma periodvis vid övervakning, korrigering och styrning av processen i samråd med driftledningen.

 

Som Underhållsingenjör arbetar du med att;

– Genomföra underhållstekniska aktiviteter vid nyanskaffning och ombyggnation av pilotanläggningen.

– Vid ombyggnationer hantera leverantörer samt ta fram eget konstruktionsunderlag i autodesk´s programvaror.

– Skapa kravbeskrivningar och genomföra leverantörsvärderingar med verktyg som: teknisk specifikation, funktionskravsbeskrivning

– Föra tekniska diskussioner med kunder och leverantörer

– Genomföra konstruktionsgranskning och handha besiktning och funktionstester

– Skapa och uppdatera driftsäkerhetsupplägg såsom anläggningsdokumentation, förebyggande underhåll, reservdelsberedning.

– Under drift av pilotanläggningen arbeta med uppföljning av anläggningens prestanda samt löpande förbättringsarbeten.

– Tillse materialförsörjning till försökskampanjer.

 

Placeringsort är Luleå.

 

Dina kvalifikationer

Du har lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Du har arbetat som projektledare/konstruktör och har god CAD vana från bygg- och maskinprocesser. Erfarenhet från industriprojekt samt arbete med produktionsdatasystem är meriterande liksom erfarenhet från arbete i masugnsmiljö.

 

God förmåga att analysera, dokumentera och arbeta strukturerat är viktigt för att klara arbetet. Andra viktiga egenskaper att förmåga att kunna prioritera och fatta beslut. Även god kommunikationsförmåga och servicekänsla är centralt. Goda kunskaper i engelska är ett krav, övriga språkkunskaper är meriterande.

 

B-körkort är ett krav.

 

Mer information om tjänsten

Kontakta gärna Volker Schöllmann 070-250 95 38 eller Nicklas Eklund 070-370 80 85

Sista ansökningsdag är: 27 oktober 2019

Dela detta jobb

Underhållsingenjör sökes till HYBRITs pilotanläggning i Luleå!

Vattenfall AB