teknikjobb.se

Underhållsingenjör

Ansök nu

Underhållsingenjör

Grupp signal står för säkerhet i spårtrafiken. Vi söker nu en ny medarbetare till rollen som underhållsingenjör som kommer att arbeta med att säkerställa anläggningens leveransförmåga på kort och lång sikt.

Har du arbetat några år som underhållsingenjör, infrastrukturansvarig eller ex. produktledare inom produktionsindustrin alternativt inom järnvägsbranschen eller kommer du från ett konsultbolag ? Välkommen att söka tjänsten redan idag!

Om tjänsten
Stockholm växer och inom trafikförvaltningen pågår en mängd nya investerings- och utvecklingsarbeten. Trafikförvaltningen och sektion Infrastruktur BEST är anläggningsägare för Stockholms kollektivtrafiks spår- och järnvägsinfrastruktur och ansvarar för att förvalta och vidareutveckla densamma. Sektionens mål är att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet i trafiken. Inom sektionen ansvarar grupp signal för att alla signalsystem underhålls och utvecklas, så att de olika spårbundna trafikslagen ska kunna framföras säkert.

Underhållsingenjören kommer stödja teknikförvaltarna för signalsystem på samtliga SL:s banor; Tunnelbanan, Roslagsbanan, Lidingöbanan, Spårväg City, Saltsjöbanan, Tvärbanan och Nockebybanan samt Pendeltågsdepåer.

Uppdraget innefattar huvudsakligen:

 • Leda arbetet med teknikområdets förvaltningsplaner som är grunden för att vidmakthålla och utveckla anläggningens behov över tid.
  Målet är att förvaltningsplanerna korrekt ska spegla vilken anläggning inklusive konfiguration vi har,
  vilket skick respektive anläggningsdel har, samt
  vilka aktiviteter som fortlöpande krävs för att säkerställa önskad nivå på anläggningen

 • Leda gruppens arbete avseende investeringar. Det innefattar hela kedjan från att initiera (dvs analys och beställning), genomföra (kravställning samt fortlöpande uppföljning av status mm) samt avslut (överlämning och verifiering av TKI, tid – kostnad-innehåll)

 • Leda eller delta i investeringsprojekt

 • Delta i förstudier och sammanställa utredningar och rapporter

Uppdraget innefattar stor samverkan både med andra verksamheter i trafikförvaltningens trafikförvaltningens  organisation samt med externa parter.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att lyckas i tjänsten som Underhållsingenjör krävs det att du har

 • Minst tre års högskole- eller universitetsutbildning med teknisk inriktning

 • Minst tre års erfarenhet från logistik av tillgångar, där du har tidigare erfarenhet av att utveckla metodik kring en anläggning, en större mängd tillgångar, där du har deltagit i arbetet med att sammanställa och skapa nytta av information

Det är meriterande och önskvärt om du har

 • Erfarenhet som teknisk projektledare

 • Erfarenhet av att kravställa på förvaltningssystem med syfte att förbättra data-analyser

 • Har erfarenhet inom entreprenadjuridik

 • Har erfarenhet som portfölj eller produktledare

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Ohlsson, tfn +46707863316. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Annika Winqvist, tfn 070 786 3633. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 30 juni. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , tfn 08 123 139 42

Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 3992

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Underhållsingenjör, Infrastrukturansvarig, produktledare, järnvägsbranschen

Dela detta jobb

Underhållsingenjör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm