teknikjobb.se

Underhållschef till Värme och Kyla - Mölndal Energi

Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Underhållschef till Värme och Kyla - Mölndal Energi

Vi på Mölndal Energi brinner för att Sverige ska nå miljömålen långt före 2045. Därför är vi ett fossilfritt energiföretag redan idag. Vi använder noll fossila bränslen när vi producerar el och värme till våra kunder.
Det gör både oss och dem till riktiga nollor. Men vi tycker inte det räcker med att använda förnybar och fossilfri el – vi vill också minska slöseriet av jordens resurser. Helst till noll.
Vi hjälper därför våra kunder att dra ner på sin energiförbrukning och elkonsumtion. Så att våra gemensamma klimatavtryck blir så små som möjligt.

Mölndal Energi ägs av Mölndals stad och erbjuder el, fjärrvärme, fjärrkyla och energitjänster till privatpersoner och företag. Vi driver också elnätsverksamheten inom Mölndals tätort och Pixbo.

Läs mer på www.molndalenergi.se

Vill du vara med i utvecklingen av underhållet för befintliga och nya produktionsanläggningar för fjärrvärme och fjärrkyla i Mölndal?  Kommunen växer, kundernas efterfrågan är hög och vi utvecklar ständigt affärsområde Värme och Kyla för att möta omvärldens förändringar.

VAD ERBJUDER VI DIG?
Hos oss erbjuds du en spännande roll som ansvarig chef för underhållsavdelningen inom affärsområde Värme och Kyla. Hela affärsområdet består av fem avdelningar, underhåll, drift, bränsle, distribution samt utveckling och har ca 35 medarbetare. Underhållsavdelningen ansvarar för tillgänglighet för produktionsanläggningar och pumpstationer för fjärrvärme och fjärrkyla. Inom avdelnings ansvar ingår mek, el, instrument och automation.

UPPDRAG
Som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen för affärsområde Värme och Kyla och har därmed en del av ansvaret för affärsområdets utveckling på både kort och lång sikt. Du har personalansvar över 8 medarbetare och ansvar för inhyrda resurser. Du har även budget- och uppföljningsansvar för din verksamhet och rapporterar till affärsområdeschef.

Ditt ansvar är att kostnadseffektivt utveckla och underhålla både våra äldre och nya anläggningar. Du har ett nära samarbete med övriga avdelningar för att se till att vi har en hög tillgänglighet på våra anläggningar. Ditt uppdrag är även att långsiktigt utveckla och lyfta kompetens och metodik som behövs för framtida underhållsarbete. En av dina viktigare uppgifter är att säkerställa och genomföra de årliga revisionerna för anläggningarna. Att säkerställa en god arbetsmiljö och att genomföra inköp och upphandlingar (LUF) ingår som en naturlig del i uppdraget. Beredskap som driftledare ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER & ERFARENHETER

  • Civilingenjör eller motsvarande med relevant inriktning

  • Flerårig erfarenhet inom energiproduktion- och/eller industriprocess

  • Ledarerfarenhet

  • Vi ser gärna att du arbetat med underhållsplanering-/styrning och balansen mellan förebygande och avhjälpande underhåll

  • Kunskaper inom området turbin/kraftvärmeproduktion är meriterande

  • Du har hög IT-kompetens/mognad då avdelningen förväntas vara en del i och drivande i digitala, automatiserade arbetssätt för affärsområdets behov.

  • Uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska

  • B-körkort

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du är en god ledare som har lätt för att samarbeta och därmed skapa engagemang och förtroende både internt och externt. Du behöver vara lösningsfokuserad, ha en analytisk förmåga och ha ett helhetsperspektiv på verksamheten. Struktur och en god administrativ förmåga är andra viktiga egenskaper. Du är affärsmässig, drivande och effektiv och har ett pragmatiskt förhållningssätt där behov finns att göra avvägningar mellan totalt bästa och verkligt genomförbart.  Du har en hög förmåga att förstå dina medarbetares behov och att skapa en arbetsmiljö där engagerade och motiverade medarbetare utvecklas och trivs.   

Har du detta eller delar av ovan med dig kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar fritt med stort ansvar och affärsmässighet kring våra arbetsuppgifter. Vi är ett gott team som trivs med det vi gör men vet också att vi behöver ge och ta support ifrån varandra.

Vi arbetar efter följande värderingar inom hela Mölndal Energi och vill att du känner att dessa också stämmer för dig: Miljömedvetenhet, Öppen kommunikation, Kundfokus, Positiv attityd, Engagerade medarbetare, Långsiktighet, Lagarbete, Effektivitet.

KONTAKT
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult på Chefspoolen: Staffan Engberg, 0768-154544, staffan.engberg@chefspoolen.se

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast den 26/9 genom att söka via ansökningsknappen!

 

 

Dela detta jobb

Underhållschef till Värme och Kyla - Mölndal Energi

Mölndal Energi AB