teknikjobb.se

Trygghetstekniker

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-16

Ansök nu

Trygghetstekniker

Länsförsäkringar Skåne fortsätter att utveckla verksamheten med kunderna i fokus. Under 2020 breddar vi därför vårt erbjudande inom sakförsäkringar genom att erbjuda trygghetsgenomgångar av fastigheter. Syftet är att öka tryggheten och förenkla boendet för våra privatkunder samtidigt som vi stärker vårt erbjudande inom sakförsäkringar.

Till vårt nystartade team söker vi därför nu tre Trygghetstekniker.

Arbetsuppgifter

Idag anlitas extern part för att genomföra förbesiktningar av privatägda bostäder. Rollen som Trygghetstekniker är därför ny inom Länsförsäkringar Skåne. Kundmötet ska utvecklas framöver, så det ställs stora krav på att vara med att vidareutveckla arbetssätt och tjänsten till våra privatkunder. Detta innebär stora möjligheter att ta ansvar och vara med att påverka sitt eget arbete.

I arbetsuppgifterna ingår att genomföra fysiska och digitala ”trygghetsgenomgångar” med Länsförsäkringar Skånes villahemkunder. Målet är att identifiera försäkringsobjektets skick, kundens behov av trygghetslösningar samt erbjuda produkter och tjänster som skapar ett tryggt hem och enklare vardag för våra kunder.

I trygghetsgenomgången ingår bl.a. att hjälpa kunden identifiera pågående skador i fastigheten och erbjuda en lösning, vilket vid behov kan inkludera finansiering eller regress. Det ingår även att informera om de vanligaste skadeorsakerna i hemmet avseende t.ex. Brand, Vatten, Inbrott, "Utomhus/Närmiljön" samt vilka lösningar du rekommenderar i just kundens fall för att skapa ett tryggare hem. Att utifrån kundens behov, "på plats", sälja enklare skadeförebyggande artiklar som t.ex. DNA-märkning, brandvarnare, brandsläckare, brandfilt, droppstop, diskmaskinsunderlägg etc. som Trygghetsteknikern kan installera i samband med kundbesöket.

I rollen som Trygghetstekniker är du även en ambassadör för Länsförsäkringar Skåne som, utifrån kundens behov och önskemål, kan informera om vårt erbjudande avseende försäkring, bank och liv, samt erbjuda kunden att bli kontaktad av relevant säljare/kontaktperson.

Stor del av tjänsten innebär kundbesök hemma hos våra kunder och resor inom länet är frekvent förekommande i det dagliga arbetet.

Bakgrund och personliga egenskaper

I rollen som Trygghetstekniker är det viktigt att du har ett genuint intresse för försäkringar, fastigheter och teknikutveckling. Du har en relevant utbildning inom bygg, anläggning eller fastigheter. Alternativt har du praktisk erfarenhet inom husbesiktning, byggskador, renovering, el eller VVS. Byggteknisk kompetens för hantering av besiktningar är ett krav. Det är även starkt meriterande om du är sälj- och serviceutbildad.

Du känner dig trygg i din kompetens, har lätt för att skapa relationer och är förtroendeingivande. Du är lyhörd och har förmågan att förstå både Länsförsäkringar Skånes och kundernas olika behov samt förutsättningar. Vidare har du erfarenhet och kunskap att vägleda kunderna till kloka beslut och konstruktiva lösningar. Vi fäster stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang.

Frågor

Om du har frågor kring tjänsten eller Länsförsäkringar Skåne, så är du välkommen att kontakta;

Chef Privat Sak, Fredrik Grönvall tel. 040-633 85 38

Facklig representant Forena, Katrin Nydell tel. 040-633 86 54

Rekryteringsspecialist, HR, Jeanette Mellborg jeanette.mellborg@lansforsakringar.se

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval, så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast 16 oktober 2019 med CV och personligt brev.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Trygghetstekniker

Länsförsäkringar Skåne