teknikjobb.se

Tryckkärlsvetsare

Företag Valmet AB
Ort
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Tryckkärlsvetsare

Är du redo för nästa steg i din karriär? Vi söker nu en tryckkärlssvetsare till Valmet i Sundsvall.

Valmet är en global utvecklare och leverantör av automation teknik och tjänster för industrier som använder biobaserade råvaror, främst massa, papper, och energi. Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdig produkt.

Om jobbet:

Tryckkärlsvetsning är en av vår kärnkompetensar på Valmet. Vi är certifierade mot ASME och PED.

Arbetet som tryckkärlssvetsare innebär att man jobbar med olika material; främst rostfria (duplex, SMO) men även kolstål samt kombinationer av dessa, olika plåttjocklekar, allt från 1 mm till 100 mm.

Svetsmetoderna är MIG, MAG (Rörtråd), TIG, pinne och pulversvetsning.

Svetsning sker mot en godkänd svetsprocedur.

Vid de flesta fall tillkommer även kontroller efter svetsning såsom tryckprovning, röntgen, ultraljudsprovning, penetrant och ferrithaltmätning.

Delarna är klassad som tryckkärl och för att kunna utföra detta arbete krävs både kompetens och licenser.

Förväntningar

Vi söker en medarbetare med svetskunskap i TIG och MAG (Rörtråd)

Vi ser gärna att du som söker har en svetsutbildning med materialkännedom och några års erfarenhet inom industrimiljö och svetsning. Du kommer att arbeta självständigt efter ritning med höga krav på kvalité, det är därför viktigt att du har god kunskap i ritningsläsning, svetsbeteckningar och kan lägga upp och planera arbetet i god arbetsordning.

Vi värdesätter erfarenhet och kunskap i SS-EN ISO 5817.

Vi ser också att du kan självständig tyda WPS’ar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att skapa en bra matchning med krav som arbetet ställer. Vi ser gärna att du är driven, nyfiken, en problemlösare och hantverkare. Du bör tycka om att ha ordning och reda. Du ser inget problem i att ta till dig nya utmaningar eller att ta ett stort eget ansvar i de uppgifter som du blir tilldelad.   

Vi erbjuder

Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att växa och utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i. Som Valmetsanställd så har du möjlighet och hyra något av Valmets fastigheter/stugor i olika städer i Sverige och utomlands.

Vi har en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg. På Valmet strävar vi efter att hela tiden utvecklas inom följande områden: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor, vilket utgör Valmets värderingar. Vi erbjuder både friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter för att värna om vår personals hälsa. Tjänsten vi erbjuder är på heltid, tillsvidare. Arbetet kommer att ske på dagtid men visst skift kan tillkomma.

Övrig Information

För mer information om tjänsten kontakta Hussain Jan, Produktionsledare 076-84 80 583 hussain.jan@valmet.com

För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Linn Wiklund, HR 070-318 04 92, linn.wiklund@valmet.com

Välkommen med din ansökan redan idag!
Senaste ansökningsdag: 2021-08-01.

When everything works together

Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper, and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Join the team! www.valmet.com/careers

Dela detta jobb

Tryckkärlsvetsare

Valmet AB