teknikjobb.se

Trainee inom Installation & Commissioning till AP&T

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-10-05

Ansök nu

Trainee inom Installation & Commissioning till AP&T

Är du i början av din karriär och söker efter en möjlighet att växa och utvecklas med ett bolag samtidigt som du får en specialiserad utbildning? AP&T startar nu ett Traineeprogram vilket ger dig chansen att bli del av ett bolag med en bred verksamhet där utvecklingsmöjligheterna är stora. Du erbjuds ett komplett utbildningsprogam med en specialiserad målsättning och vägledning för att på sikt kunna arbeta självständigt i AP&T:s verksamhet.

Om tjänsten

Som Trainee hos AP&T kommer du gå ett omfattande utbildningsprogram tillsammans med två andra personer. Varje Trainee kommer arbeta med ett eller flera projekt under utbildningsprogrammet och dessa projekt kommer syfta till erfarenhetsbaserad inlärning av hela AP&T:s verksamhet.

Omfattningen av Traineeprogrammet är 1,5 år med start den 15 september. De första 3 månaderna kommer du få en introduktion där du under huvuddelen av tiden jobbar på olika avdelningar med små projekt kopplade till AP&T:s produkter för att sedan hitta det område du finner är mest intressant inom din avdelning. Under utbildningens gång kommer du även lära känna AP&T:s kärnvärden och företagskultur, deras produkter och marknad samt övriga projekt som sker inom verksamheten.

För denna Trainee-tjänst kommer du tillhöra Installation & Commissioning-avdelningen.

Spana in klippet från AP&T:Arbetsuppgifter

Installation & Commissioning-avdelningen ansvarar för installation och driftsättning av AP&T:s produkter ute hos kund. Inom avdelningen finns det två arbetsgrupper, installatörer och driftsättare, som tilsammans driver arbetet framåt. Du kommer på sikt arbeta ute hos kund och resor kommer då ingå i tjänsten. Dina arbetsuppgifter kommer innefatta en blandning från båda arbetsgrupperna. Du kommer att:

 • Förbereda maskiner med rätt material och tidsplanera inför installation

 • Installera maskiner hos kund och genomföra överlämningar till driftsättarna

 • Driftsätta maskiner och förbereda utbildningsmaterial

 • Felsöka och genomföra testning av maskiner ute hos kund

 • Genomföra överlämningar och utbildning gentemot kund

Vi söker dig som

Är en engagerad och driven person som brinner för att utvecklas och är ständigt nyfiken på att bredda din kompetens. Du har en utbildningsbakgrund inom PLC-programmering, antingen från högskola eller universitet, alternativt grundläggande kunskaper från gymnasial utbildning. Du är en allmänt driven och nyfiken person som är tekniskt lagd. Du har B-körkort då det ingår resor till kund i tjänsten. Internt och externt på AP&T kommunicerar man på både svenska och engelska varpå vi ser att du är obehindrad i båda språken.

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • El-bakgrund genom utbildning eller arbetslivserfarenhet

 • Kunskaper i tyska

Som person är du:

 • Serviceinriktad

 • Initiativtagande

 • Nyfiken

 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: 15 september

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Ulricehamn, Västra Götalands Län

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och AP&T:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

AP&T står för Automation, Presses and Tooling och grundades 1989 då tre företag gick samman vilket gav fördelen att kunna erbjuda kompletta produktionslinor och installation. Detta koncept namngavs One Responsible Partner och är fortfarande en av AP&T´s främsta konkurrensfördelar.

Läs mer om hur det är att arbeta på AP&T här: https://career.aptgroup.com/

Dela detta jobb

Trainee inom Installation & Commissioning till AP&T

Academic Work