teknikjobb.se

Trafikstrateg

Sollentuna är en expansiv kommun med visionen att bli Sveriges mest attraktiva kommun.

Vi söker nu en utvecklingsdriven trafikstrateg med god samarbetsförmåga som vill vara kommunens expert på trafikutvecklingsfrågor!

Sollentuna växer med cirka 1000 invånare per år vilket betyder att det ställs höga krav på bland annat fler bostäder, nya skolor, ytterligare fritidsanläggningar och effektiva kommunikationer. För att möta de utmaningar som finns för en tillväxtkommun genomför vi en omorganisation som träder i kraft 1 januari 2019. En del av den nya organisationen blir en helt ny samhällsbyggnadsavdelning med syfte att få ett tydligare strategiskt helhetsgrepp och sammanhängande arbete kring de frågor som ska ingå i avdelningen; stadsbyggnad, miljö- och bygg samt trafik- och fastighet.

Inom kommunen betonar vi vikten av att hantera våra trafikutmaningar i ett miljö- och stadsbyggnadssammanhang. Vi har en trafikpolicy vars syfte är att möjliggöra ett hållbart, funktionellt och attraktivt transportsystem.

Ansvarsområden

Din funktion kommer att vara central och strategisk i kommunens arbete med trafikfrågor.

Som trafikstrateg ansvarar du för att

  • vara expertstöd till verksamheten i trafikstrategiska frågor
  • följa upp kommunens trafikpolicy och relaterade planer samt skapa standarder och rutiner
  • föreslå och leda trafikstrategiska uppdrag
  • bevaka kommunens intressen i den regionala och nationella planeringen av infrastruktur

Arbetsuppgifterna inkluderar även att delta i kommunens översiktsplanering.

Tjänsten förutsätter ett nära samarbete med nyckelfunktioner inom kommunledningskontoret liksom kommunens förvaltningar och bolag. Du förväntas bevaka utvecklingen i omvärlden såväl nationellt som internationellt och delta i nätverk på olika nivåer. Arbetet inbegriper att vara föredragande i ärenden inom ansvarsområdet.

Du rapporterar till chefen för den strategiska enheten inom den nya samhällsbyggnadsavdelningen.

Dina kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning, t ex civilingenjör eller samhällsplanerare
  • Bred erfarenhet av trafikplanering och insikter i regional- och nationell infrastrukturplanering
  • Vana vid att delta i och att leda komplexa projekt samt erfarenhet av åtgärdsvalsstudier
  • Förståelse för samhällsbyggnadsprocessen från planläggning till drift och underhåll av infrastruktur
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är drivande, analytisk, ansvarstagande och har en förmåga att samarbeta och projektleda. Att kunna arbeta med flera uppgifter samtidigt och att snabbt sätta sig in i nya frågor är en nödvändighet. Vi uppskattar egna initiativ och nytänkande. Du trivs i och kan navigera i en föränderlig miljö. Det är avgörande att du har lätt att kommunicera och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder

Som trafikstrateg har du en viktig roll när Sollentuna kommun utvecklas. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar. Inom avdelningen råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Inger Mattsson, tf chef strategiska enheten 
tfn: 08-579 219 33

Sista ansökningsdag:
2018-12-16

Logga

Trafikstrateg

Ort
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Dela detta jobb