teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trafikplanerare till Trafik- och gatuenheten

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Trafikplanerare till Trafik- och gatuenheten

Om arbetsplatsen

Stadsmiljöavdelningen upprätthåller och utvecklar attraktiva, funktionella och tillgängliga offentliga platser, såsom torg, parker och gator, i Linköpings kommun. Stadsmiljöavdelningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och består av två enheter; Trafik och gata samt Park och natur.

Trafik- och gatuenheten består av 21 medarbetare som arbetar med att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg fysisk trafikmiljö, i samband med planering, byggande och underhåll av kommunens gång- och cykelbanor, gator och vägar.

Vår arbetsgrupp präglas av gemenskap och driv. Här får du en god möjlighet till utveckling, utbildning och deltagande i intressanta projekt.

Arbetsplatsen finns i Ebbepark i Linköping där vi nyligen flyttat in i ett nybyggt hus med aktivitetsbaserad arbetsmiljö. Möjlighet finns att arbeta på distans 1-2 dagar i veckan efter överenskommelse med arbetsgivaren.

 

Arbetsbeskrivning

Som trafikplanerare erbjuds du ett strategiskt och omväxlande arbete där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att förverkliga kommunens trafikstrategi. Du kommer ha stort fokus på att arbeta med trafikfrågor i kommunens stadsbyggnadsprojekt där du bär med dig kommunens visioner och mål för hållbar och attraktiv stadsbyggnad.

I den här tjänsten har du stor möjlighet att påverka den långsiktiga planeringen av infrastrukturåtgärder för Linköpings kommun. 

Arbetsuppgifterna omfattar: 

  • Planera och agera beställare av infrastrukturåtgärder inom trafik- och gatuområdet

  • Delta vid verksamhetsplanering där enheten definierar de projekt som ska genomföras utifrån nämndmål och strategiska planer

  • Delta med trafikkompetens i översikts- och detaljplanering i kommunen

  • Delta med trafikkompetens i projekt vid ny- och ombyggnation av befintliga och nya offentliga platser och trafikinfrastruktur

  • Genomföra och beställa trafik- och parkeringsutredningar

  • Svara på yttrande från allmänhetens och politikernas frågor/motioner relaterade till trafik

  • Medverka i nätverk inom berörda arbetsområden

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole- eller universitetsexamen inom kommunikation, transport och samhälle, väg och vatten eller samhällsplanering. Alternativt har du annan utbildning som i kombination med erfarenhet inom området kan bedömas likvärdig av oss. Du har erfarenhet av arbete inom trafik- och/eller samhällsplanering samt förstår därmed komplexiteten och vikten av att ha ett helhetsperspektiv.

Erfarenhet av projektledning är meriterande då uppdraget kräver en förmåga att driva processer framåt och nå satta mål i rollen som såväl projektdeltagare som projektledare. B-Körkort är ett krav av legitimitetsskäl.

Du är kreativ och kan leverera nya förslag när ditt team möter utmaningar eller när målen för ditt uppdrag ändras. Här behöver du vara trygg och självständig när du prioriterar och strukturerar ditt arbete. Även om du är självgående förstår du att samarbetet är viktigt och du lyssnar in både ditt team likväl som andra aktörer du möter i ditt arbete. Under arbetets gång kommer du möta språkliga underlag som kan vara komplicerade i både skrift och tal, därför behöver du behärska det svenska språket väl.

 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9721

Dela detta jobb

Trafikplanerare till Trafik- och gatuenheten

Linköpings kommun