teknikjobb.se

logga

Trafikplanerare till Sigtuna Kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Trafikplanerare till Sigtuna Kommun

På samhällsbyggnadskontoret arbetar cirka 50 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden, projekterar och bygger gator och ledningar för vatten och avlopp.

Vi arbetar strategiskt med kommunens mark och kravställer när parker och lekplatser byggs i vår kommun. Vi projektleder, arbetar med trafikfrågor och leder framtagande av kommunens översiktsplan. Samhällsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel. Vi satsar på våra medarbetare genom såväl goda resurser för kompetensutveckling som gemensamma aktiviteter. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet.

Arbetsuppgifter
Sigtuna kommun står inför flera stora och spännande projekt de kommande åren. Samhällsbyggnadskontoret behöver därför hitta dig som vill vara kommunens expert i trafikplaneringsfrågor på övergripande nivå. Du arbetar i team med kommunens två befintliga trafikplanerare och en trafikhandläggare. Det är viktigt att du har ett trafikslagsövergripande synsätt och förstår hur de olika trafikslagen samspelar, påverkar och påverkas av övrig samhällsutveckling.

Som trafikplanerare kommer du att arbeta med övergripande trafikplanering i form av analyser, utredningar och strategier som krävs för att möta framtida utmaningar för hållbara trafiklösningar. Du driver egna uppdrag och utredningar, men också tillsammans med dina kollegor och förankrar dessa i organisationen. Du är en av kommunens kontaktpersoner mot Region Stockholm (Trafikförvaltningen), Trafikverket samt andra aktörer i regionen. Du är ansvarig för att följa trafikutvecklingen i kommunen och bevaka utvecklingen i omvärlden.

I arbetsuppgifterna för rollen ingår även att svara på remisser av trafikpolitisk karaktär, skriva tjänsteskrivelser inom trafikplanering och dra ärenden i de olika nämnderna. Du förväntas ha en stödjande roll till kommunledningskontoret för den långsiktiga och strategiska trafikplaneringen. Du kan också i viss utsträckning behöva stödja dina kollegor gällande trafikplanering i detaljplaner och i andra uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant utbildning inom trafik-, stads- eller samhällsplanering. Vi ser gärna att du har arbetat några år efter utbildningen och har erfarenhet av att hantera och driva trafikstrategiska frågor. Har du dessutom erfarenhet inom politiskt styrd organisation så är det meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och driver självständigt processer på ett fokuserat och strukturerat sätt. För att lyckas i rollen behöver du kunna tänka strategiskt och behålla ett brett perspektiv på frågor. Du känner dig trygg i att ta initiativ och fatta beslut, med fokus på kommunens strategiska trafikplanering.

I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom din förmåga att uttrycka dig verbalt och skriftligt i de olika sammanhang du befinner dig i. det kan både vara inför politiken, allmänheten eller med kollegorna.

För att lyckas i din roll behöver du ha viljan att vara med och påverka den samhällsutveckling som sker i Sigtuna kommun.

Övrigt
Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Facklig företrädare
Facklig representant

Se www.sigtuna.se

Kontakt
I denna rekrytering arbetar Sigtuna Kommun med Jefferson Wells. För frågor angående tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Håkan Kempel, hakan.kempel@jeffersonwells.se eller Lars Buvall, lars.buvall@jeffersonwells.se

Sista ansökningsdag är 2021-08-01. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast då rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Du söker rollen på Jefferson Wells hemsida:

Välkommen in med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Trafikplanerare till Sigtuna Kommun

Jefferson Wells