teknikjobb.se

Vill du arbeta för ett hållbart samhälle? Som trafikplanerare  på enhet trafik och samhälle arbetar du med att skapa förutsättningar för hållbara resor och transporter. Arbetsuppgifterna sträcker sig från tidiga skeden i planeringen till genomförande- och driftskeden. Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. 

På enheten för trafik och samhälle arbetar 16 engagerade medarbetare. Vi är en del av avdelning gata, park, natur på stadsbyggnadsförvaltningen och vi söker nu tre medarbetare som vill förstärka vårt gäng. Vi har ansvar för både kort- och långsiktiga planeringsfrågor kring allmän plats, framför allt rörande hållbar mobilitet, trafiksystem och infrastruktur. I vårt uppdrag ingår det att ta fram och realisera handlingsplaner inom området utifrån tagna politiska beslut. Vårt ansvarsområde medför mycket utåtriktad verksamhet, både mot medborgare och näringsliv.

Ditt uppdrag

Som trafikplanerare på enheten arbetar du med att skapa förutsättningar för hållbara resor och transporter. Arbetsuppgifterna sträcker sig från tidiga skeden i samhällsplaneringsprocessen likväl som till själva genomförandet av byggprojekt och driftskeden, men även här och nu med mobility management-projekt för ändrade resvanor och beteenden.

Du kommer bland annat att arbeta med trafik och mobilitetsfrågor i detaljplaner, parkeringstal, cykelfrågor och mobility management-projekt. Du kommer ha mycket kontakt med andra delar inom förvaltningen men även externa aktörer. Det ingår i arbetsuppgifterna att skriva fram underlag till politiska beslut, svara på remissyttranden och att delta i samråd med medborgare. Att svara på frågor från medborgare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. Arbetsuppgifterna kräver kompromissvilja och helhetsförståelse för trafik- och samhällsplanering och ett stort intresse för dessa frågor.

Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat att:
• Delta i, och vid behov leda, samverkansgrupp på förvaltningen med trafik- och mobilitetsfrågor i tidiga skeden
• Ansvara för trafik- och mobilitetsperspektivet i pågående detaljplaner, planprogram eller andra utredningar och projekt
• Projektleda cykelprojekt som t ex uppdatering av kommunens cykelkarta och cykelvägvisning
• Utveckla, projektleda och delta i mobility managementprojekt som syftar till att få flera att resa hållbart
• Stötta förvaltningens olika delar med tillämpningen av kommunens parkeringspolicy, parkeringstal och dess verktyg.
• Ha dialog med byggherrar och samverka med dem för att åstadkomma bättre lösningar som gynnar hållbar mobilitet i kommunen.
• Arbeta med att ta fram handlingsplaner inom området, så som trafik- och mobilitetsplaner, sumpar (sustainable urban mobility plan).

Vi har tre vakanser; två föräldravikariat på vardera cirka 1 år och en tillsvidare tjänst. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har universitetsutbildning inom trafik- eller samhällsplanering. Vi ser det som meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom nudging och miljö- och klimatkommunikation. För att lyckas i arbetet krävs erfarenhet av kommunal samhällsplanering med fokus på mobilitets- och trafikfrågor men även erfarenhet av projektledning, beteendepåverkansarbete och av kundnära arbete. Vi förutsätter att du har kunskaper om GIS och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift samt innehar B-körkort. Det är även meriterande att ha arbetat med social hållbarhet, medborgardialoger samt erfarenhet från andra arbetsgivare inom samhällsplaneringsområdet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har även en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta Tove Västibacken, 0187274375, enhetschef. 

Facklig företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58, Vision, Tommy Törnberg 018-727 17 44.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur, idrott och fritid samt fastighet. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: En tillsvidare tjänst och två föräldravikariat ca 1 år varderaOmfattning: 100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Logo

Trafikplanerare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Dela detta jobb