teknikjobb.se

Trafikhandläggare

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Trafikhandläggare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fritidsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en trevlig stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, anlägger och underhåller kommunens gator, parkeringar, parker, idrotts- och fritidsanläggningar. Vi stödjer även föreningsverksamheten och olika intressegrupper.

Arbetsuppgifter

Är du en engagerad person som är intresserad av trafikfrågor? Drivs du av omväxling och sociala kontakter? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss på enhet trafik! Vi söker nu två trafikhandläggare varav den ena är en visstidsanställning. I rollen kommer du att självständigt och tillsammans med andra inom avdelningen infrastruktur att arbeta med handläggning av myndighetsrelaterade ärenden såsom tillstånds- och dispensärenden, upplåtelse av allmän platsmark, lokala trafikföreskrifter, bedöma bygglovsyttranden med mera. Du kommer även godkänna och följa upp myndighetsbeslut. Som trafikhandläggare kommer du svara på frågor och synpunkter från allmänheten. Tjänsten innebär även kontakter, dialoger och möten med myndigheter, förvaltningar, kommuninvånare och näringsliv där du är behjälplig i trafikrelaterade frågor. Du kommer ingå i olika arbetsgrupper och arbeta med samordning och förbättringsarbete, både internt och externt. Arbetet innebär utredningar och processbeskrivningar, tydliggörande av rutiner och digitalisering av processer. Tjänsten är placerad inom avdelningen Infrastruktur under enheten Trafik. Totalt består avdelningen av 26 medarbetare, varav 12 på Trafikenheten. Vi ser fram emot att få dig som kollega och du kommer att arbeta tillsammans med avdelningens övriga kompetenser samt gentemot vår Projekt- och Driftsavdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom till exempel trafik, offentlig förvaltning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är också meriterande om du har kunskaper om lokala trafikföreskrifter, tillståndsprövning, myndighetsutövning och trafikutredningar. Arbetet innebär en hög grad av självständighet vilket medför att du behöver en god förmåga när det gäller att planera på kort och lång sikt. Som trafikhandläggare har du mycket interna och externa kontakter och det är därför viktigt att du kan förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt och att du har ett genomgående professionellt bemötande i tal och i skrift. Det är viktigt att du har förståelse för vad det innebär av att arbeta inom en politisk styrd organisation, men även vilka förutsättningar och förväntningar som de som kontaktar oss som organisation har. Din förmåga att hantera det svenska språket i såväl tal som skrift är god. Du är en van datoranvändare och bekväm vid att arbeta i olika IT-system gärna kartbaserat. Som person är du engagerad, initiativrik och strukturerad. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i team och drivs av att utveckla verksamhet och arbetssätt vilket kommer att vara i fokus i takt med att vi digitaliserar allt fler av våra processer. Vi värdesätter omdöme, serviceanda och noggrannhet och fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsterna tillsätts enligt överenskommelse. Eventuellt kommer anställningen påbörjas med provanställning 6 mån.
Publicerad
2020-09-16
Ansök senast
2020-09-30

Upplysningar

 • Sara Jankulov Westerberg
  Rekryteringsspecialist
  Telefon: 0720-833876
 • Magnus Eriksson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 035-137714
 • Ann-Charlotte Siivola
  Facklig företrädare Vision
  Telefon: 035-137609

Ansökan

Referensnummer
C41755 - 2020

Dela detta jobb

Trafikhandläggare

Halmstads kommun