teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trafikanalytiker till SL

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Trafikanalytiker till SL

Hur många reser med SL om 10 år? Hur mycket tid sparar resenären på en smart åtgärd i kollektivtrafiken? Hur får vi fler att resa hållbart? Brinner du för att beräkna efterfrågan på resor så har vi jobbet för dig. På trafikförvaltningen behöver vi nu stärka upp vår grupp som arbetar med trafikanalyser.

Om tjänsten

Tillsammans med teamet ansvarar du för att analysera resandet i regionen idag och i framtiden med hjälp av trafikmodeller. Det du gör utgör viktiga underlag inför beslut om till exempel, var kollektivtrafik behöver förstärkas och hur terminaler och bytespunkter ska byggas.

Sektionen stödjer ett antal projekt som till exempel utveckling av bytespunkterna Gullmarsplan och Ropsten.

Du får bland annat jobba med:

  • Att förvalta och utveckla trafikanalysmodellerna som används för att ta fram underlag till utredningar och projekt

  • Arbeta nära projektledare för våra stora infrastrukturprojekt och ansvara för att leda konsulter

  • Samarbeta med Trafikverket och universitet och högskolor för att utveckla våra modeller och analysmetoder

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som trafikanalytiker har du ett genuint intresse av modeller och beräkningar. Rollen kräver att du har god problemlösningsförmåga och gillar att jobba resultatinriktat. Då rollen innebär kontakt med både interna och externa intressenter är det viktigt att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara hur analyser är genomförda och vilka slutsatser som kan dras.

Du har en förmåga att planera din tid och sätta upp kort- och långsiktiga mål. Att dra lärdom av dina erfarenheter och utvecklas med hjälp av feedback är en förutsättning för att lyckas i denna roll.

Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet och offentlig förvaltning underlättar förståelsen för din roll, mandat och uppdrag.

Vidare har du:

  • Utbildning inom samhällsplanering, samhällsbyggnad eller transportvetenskap, matematik eller annan relevant högskoleutbildning

  • Minst 3 års erfarenhet av att leverera trafikanalyser

  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Kännedom om Stockholms kollektivtrafik

  • Utbildning inom trafikanalysverktyg och grafiska informationssystem, GIS

  • Erfarenhet av att utveckla trafikanalysmodeller så som Sampers och Visum.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gabriella Nilsson, tfn 070-7861634. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 070-7863879. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom urval kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 14 augusti och intervjuer kommer att genomföras i augusti och september. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid 

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Dela detta jobb

Trafikanalytiker till SL

Trafikförvaltningen, Region Stockholm