teknikjobb.se

Vi söker en

automations- och systemingenjör med fokus på Industriell Digitalisering innebärande utveckling och modernisering av automationssystem och process IT inom Höganäs Sweden AB:s produktionsorganisation. Du blir en nyckelperson i vårt teknikteam inom automation och industriell IT vid Höganäs Sweden AB:s produktionsorganisation och vi erbjuder dig en utmanande framtid med möjligheter att forma och genomföra våra framtida strategier och visioner inom OT-området (Operational Technology).

Vi söker dig som

har examen med inriktning på el/automation/IT alternativt har ett antal års motsvarande praktisk erfarenhet från industriell verksamhet. Utöver ett starkt intresse for teknik och processoptimering krävs även en solid bakgrund inom automation och/eller industriell IT samt en vilja att driva och utveckla dessa områden framåt med nya teknologier.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i Höganäs Sweden AB på Distaloyverket i Höganäs.

Den digitala transformationen leder till ökat fokus på effektivisering och ständiga förbättringar vilket medför att behovet av datahantering, analys och visualisering för beslutsstöd och optimering är en förutsättning för en modern digitaliserad produktionsmiljö.  

Tjänsten är placerad på Höganäs Sweden AB i Höganäs och rekryterande chef är Automation Manager Distaloyverket. Dock planeras tjänsten innehålla en övergripande funktion och inkludera arbete med vision och strategi för industriellt IT samt standardisering och val av teknologi och utrustning. Tjänsten kräver även grundläggande förståelse och arbete i befintliga automationssystem samt en god förståelse av de olika produktionsprocesserna för tillverkning inom Höganäs Sweden AB.

I denna roll ingår att fokusera på uppbyggnad och underhåll av infrastruktur för OT/industriell IT samt datahantering inom detta område vilket bland annat inkluderar

  • Arbeta med lösningar för industriell IT och digitalisering och att skapa mervärde inom organisationen.
  • Arbeta med infrastruktur och säkerhet för nätverk och utrustning inom industriell IT.
  • Arbeta med datahantering, analys och visualisering samt fokus på nya teknologier för OT, IoT och Industri 4.0.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har drivkraft, är målinriktad och kommunikativ samt en strukturerad och prestigelös lagspelare som trivs i en roll att ta ansvar, initiativ och lösa praktiska utmaningar och problem.

Internationellt samarbete med leverantörer och dotterbolag kräver att du har goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Är det en utmaning för Dig så ansök före 31 oktober

Att jobba på Höganäs

Vår ambition är att vara en arbetsplats där du kan utvecklas och känner att jobbet bidrar till att skapa mening i tillvaron. Vi har en tydlig ledningsfilosofi och det är genom mångfald, samarbete och prestigelöshet vi utvecklar varandra och vår arbetsplats. Vi ser alla som arbetar här som ledare, oavsett position, när vi tar oss an de utmaningar världen och vi står inför. I nära samarbete med vår omvärld styr vi mot vår vision om ett hållbart samhälle – Inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Vi ser oändliga möjligheter med våra produkter. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi framtidens bilkomponenter, produkter för lödning, elektriska motorer och system för hållbar energiproduktion. Höganäs grundades 1797 och har idag verksamhet i 18 länder. Sammanlagt är vi 2 500 engagerade medarbetare som år 2018 skapade en omsättning på 10 360 miljoner. Ägare är Lindéngruppen och Wallenberg-ägda FAM.

Contact person

Fredrik Görtz

Area Manager - Automation

042-33 8706

fredrik.gortz@hoganas.com

Erik Juelsson

HR Manager

+46 42 33 87 26

Erik.Juelsson@hoganas.com

Logo

Tjänst i Höganäs

Ansök nu

Dela detta jobb