teknikjobb.se

Nexam Chemical AB utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocessen, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster.

Nexam Chemical AB:s hållbarhetsvision är att med innovativ och reaktiv kemi skapa möjligheter att spara på värdefulla naturresurser. Vi vill göra det möjligt för våra kunder att utveckla lätta, starka, hållbara och återvunna produkter för en hållbar framtid.

Bolaget Nexam Chemical, inom Nexam Chemical Holding AB, är listat på Nasdaq Stockholm, First North och omsätter 165 mSEK med ca 50 medarbetare vid bolagets produktions- och utvecklingsenheter i 4 länder. Läs gärna mer på www.nexamchemical.com. Se gärna en animationsfilm om bolaget här This is Nexam Chemical.

Nexam Chemical expanderar och har en positiv utveckling på den internationella marknaden. Vi har en spännande utveckling framför oss och söker nu tekniskt ansvarig för produktionen – en både strategisk och operativ roll.

Ansvarsområden

Rollen innebär tekniskt driftansvar för den del av produktionen som arbetar med plastbearbetnings-processer, främst på vår anläggning i Lomma men även indirekt ansvar för anläggningarna i Polen och Ungern. Rollen kan även innebära tekniskt stöd för vår produktion i Skottland. Du ansvarar för att underhåll genomförs av anläggningarna och att operatörer har rätt teknisk kompetens för att tekniskt kunna hantera processutrustningar på ett korrekt vis. Du ansvarar för uppföljning och optimering av processparametrar samt är delaktig i urval av kontraktstillverkare och deras kontaktperson i tekniska frågor. Det är en bred roll med ledaransvar i projekt, mycket samarbete med kollegor och både strategiska ansvarsområden så väl som praktiska uppgifter, så du behöver känna dig bekväm både i kontorsmiljö och i blåställ med verktyg i handen. Vi är en ISO-certifierad verksamhet, då vi och våra kunder ställer höga krav på kvalitet. En aktuell utmaning är att lösa vårt behov av nya produktionslinjer. Du rapportera till produktionschefen/COO.

Din profil

Du har tekniskt utbildning och erfarenhet av produktionsteknik och tillverkningsprocesser, helst inom plastteknik (extrudering). Det är viktigt att du har hög initiativförmåga, är självgående och trivs med att leda och driva utveckling. Du är strukturerad, metodisk och har ett öga för detaljer samt tycker om samarbete för att uppnå bästa möjliga resultat. Du är kommunikativ och kan arbeta professionellt på engelska. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i ISO-certifierad verksamhet.

Vad kan Nexam göra för dig?
Hos Nexam kommer du att arbeta i en dynamisk organisation med entusiastiska människor i en öppen och innovativ kultur. Vi växer vilket innebär att nya utmaningar och möjligheter att utvecklas både personligen och professionellt uppstår varje dag! Välkommen att bli en del i vår framgång.

Placering

Lomma (Malmö)

Kontakt

Rekryteringsansvarig; CHEFSpoolen, Sofie von Homeyer, +46 709 24 87 98

Nexam Chemical; Lucas Petersson, COO (för tekniska frågor) + 46 723 11 23 40

Ansökan
Urval sker löpande så ansök gärna omgående, dock senast 20 juni 2021.

Tekniskt ansvarig produktion till Nexam Chemical

Ansök nu

Dela detta jobb