teknikjobb.se

logga

Teknisk testare, Stockholm

Ort
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Teknisk testare, Stockholm

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en viktig insats för samhället? Vill du vara med att driva arbetet med vår strategi för testautomatisering framåt? I så fall kan rollen som teknisk testare i ett av våra agila team vara rätt nästa steg för dig!

Pensionsmyndigheten ligger i absolut framkant med att prova tekniska innovationer och vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten. Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare. På IT-avdelningen är vi idag ca 300 medarbetare, där över 50 medarbetare har test som direkta profession. Vi bedriver kontinuerligt utbyte mellan våra olika testgrupperingar t ex via gruppöverskidande kompetensnätverk. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå samtidigt som vi värnar om en sund balans mellan arbete och privatliv.

Vår vision är att leverera Bäst IT för Sverige.

Pensionsmyndighetens IT-avdelning utvecklar och underhåller de IT-system som är nödvändiga för myndighetens kärnverksamhet, såsom webbapplikationer, ärendehantering och finansiella system för premiepensionen. Du kommer att tillhöra gruppen som hanterar våra system för fondhandel, premiepension, såväl affärslogik och kontohantering som våra webbapplikationer för fondhandeln.

Vi sitter i ljusa och fina lokaler i nära anslutning till Hornstulls tunnelbana på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som testare hos oss kommer du att arbeta agilt i ett utvecklingsteam med kunniga och trevliga kollegor, där utveckling och test bedrivs parallellt. Teamen jobbar både med nyutveckling och förvaltning av våra system. I testarbetet ingår bland annat planering av tester, test- och testdatadesign, exekvering och uppföljning av tester. Vi har påbörjat ett förändringsarbete för att etablera continous delivery där testautomatisering är ett fokusområde. Strategiskt jobbar vi tillsammans med systemarkitekter och utvecklare för att ständigt förbättra tekniker, arbetssätt och metoder.
Syftet är att bland annat att kontinuerligt förbättra vår testautomatisering, korta ledtiden till produktion samt öka effektiviteten i vår testverksamhet. Vi arbetar med intressanta tekniker och använder verktyg som IntelliJ, GIT/BitBucket, SoapUI, Selenium, Jenkins, OpenShift och Jira i kombination med egenutvecklade testverktyg.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är teknisk testare/testautomatiserare med programmeringskunskaper och stort teknikintresse inom testdomänen och som förstår logiska samband mellan IT-system.

För att lyckas i rollen ska du ha:
• Eftergymnasial utbildning inom relevant område
• Minst 2 års erfarenhet inom testområdet
• Praktisk erfarenhet inom testautomatisering och/eller teknisk test
• God förståelse för och erfarenhet av krav- och testanalys
• God Java-kunskap. Andra programmeringsspråk är meriterande
• Goda kunskaper i svenska språket då all dokumentation sker på svenska

Kunskaper inom följande områden anses meriterande för rollen:
• Scriptspråk
• Linux
• SoapUI, Jenkins, Selenium, Git
• SQL
• Agila metoder
• Certifieringar inom testområdet, exempelvis ISTQB

Egenskaper

Du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra medarbetare. Du vill få andra att växa och detta tillsammans med ditt stora intresse av test- och kvalitetsområdet gör att du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är analytisk och du brinner för att hitta nya sätt att lösa problem på samt att ständigt utveckla testverksamheten. Du jobbar gärna i team för att förverkliga målen. Vi har stort fokus vår kultur och hur vi tillsammans påverkar vår arbetsplats, du bör därför ha ett intresse och vilja att vara med på denna kulturresa. Vår kultur kan sammanfattas med tre ord: effektiva, kunniga och hjälpsamma. I urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 361 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 600 000 fondbyten och skickar ut 7,7 miljoner orange kuvert. Vi är drygt 1 400 medarbetare på åtta orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta: Gruppchef Lars Nordström: lars.nordstrom@pensionsmyndigheten.se eller Johanna Henriksson: johanna.henriksson@pensionsmyndigheten.se.

Fackliga representanter:
SACO: Anna-Karin Åhrman Cortelius, tel. 010-454 39 14
ST: Rikard Kinderås, tel. 010-454 20 10.

Under semesterperioden i juli och inledningen av augusti har vi tyvärr begränsade möjligheter att svara på frågor, men skicka gärna in din ansökan till oss ändå. Har du frågor som vi inte hunnit besvara, så återkommer vi gärna i augusti innan vi startar intervjuprocessen. Intervjuer sker löpande, men påbörjas tidigast i början av augusti.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2020- 86 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Nyfiken att läsa mer om IT på Pensionsmyndigheten? Kika då in på vår sida, https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb.

Sista ansökningsdag

2020-08-16

Dela detta jobb

logga
Teknisk testare, Stockholm

Pensionsmyndigheten