teknikjobb.se

Teknisk specialist inom kontrollanläggning - Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Teknisk specialist inom kontrollanläggning - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät!
 
Om tjänsten 
Gruppen Nätteknik ansvarar för att säkerställa tekniskt innehåll i planering och genomförande av anläggningsinvesteringar och utgör ett anläggningstekniskt specialistkompetensstöd till verksamheten. Vi omsätter anläggningsstrategier, drifterfarenheter och utvecklingsprojekt till faktiska standardiserade lösningar som ska implementeras i verksamheten. Nu söker vi en teknisk specialist med inriktning kontrollanläggningsspecialist till Luleå som skall stödja vår investeringsverksamhet. Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats med härliga, engagerade och kompetenta kollegor. Du kommer att utmanas i spännande och komplexa frågeställningar!

Du kommer att
• Säkerställa kvaliteten på de nya anläggningarna och att anläggningsutformningen är optimal
• Bidra till kravställning av anläggningsutformning, både övergripande och projektspecifikt 
• Kvalitetssäkra förfrågningsunderlagens tekniska delar
• Medverka vid anbudsutvärdering gällande stationens tekniska funktioner
• Deltagande och remissinstans vid projektbeskrivningar, förstudier mm
• Granska teknisk konstruktion samt kontrollera utformning vid fabrikstest 
• Agera ansvarig representant vid idrifttagningsprovning och idrifttagningar samt säkerställa att överrensstämmelsen följs 
• Samverkan med övriga avdelningar i projekt
 
Vi söker dig som
Har en ingenjörsutbildning inom elkraftsteknik på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande kompetens. Du har arbetat med komplicerade elkraftsfrågor och är bekant med elnätets uppbyggnad och funktion framförallt med inriktning på felbortkopplings- och kontrollutrustningssystem. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. 
 
För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad, lösningsorienterad och har ett genuint tekniskt intresse. Du ser samarbete, kommunikation och kundfokus som viktiga framgångsfaktorer. Samtidigt är det viktigt att du kan agera självständigt och driva problemställningar till en lösning.
 
Det är meriterande
Om du har kunskap om primära apparater, stationsutformning och byggnation. Du har goda kunskaper om Starkströmsföreskrifter/ESA /Normer/Tekniska riktlinjer. Vi implementerar IEC 61850 kommunikations standard för våra anläggningar, därför är erfarenhet inom IEC 61850 starkt meriterande.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. 
 
Övrig information
Rekryterande chef: Viktoria Neimane, 0768- 095 844
Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 58
  
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Befattning: Kraftsystemspecialist
Placeringsort: Luleå
 
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 850 000 privat- och företagskunder. 

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

Teknisk specialist inom kontrollanläggning - Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB