teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Teknisk kundansvarig (TAM) till SFAB

Ort
Utgår

2023-02-22

Ansök nu

Teknisk kundansvarig (TAM) till SFAB

Nu söker vi en driven och engagerad Teknisk kundansvarig (TAM) som vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa!

SFABs verksamhet spelar en betydande roll i den cirkulära ekonomin. Vi bidrar till en trygg och klimatsmart energianvändning, hållbar samhällsutveckling samtidigt som vi tar ansvar för vår omvärld. Vi levererar energi till två tredjedelar av de som bor och verkar i Huddinge-, Botkyrka- och Salems kommuner - en av Sveriges mest expansiva regioner vad gäller nybyggnation av både bostäder och arbetsplatser. När regionen expanderar behövs energilösningar som kan möta det växande behovet av värme och kyla, och då är vi den naturliga och lokala energipartnern som skapar resurssmarta lösningar som är bra för kunden, oss och klimatet. Vi är stolta över vår fjärrvärme och fjärrkyla.

Företaget står inför en utveckling och vi har en spännande och händelserik resa framför oss! Läs gärna mer på sfab.se.

Rollbeskrivning

Ditt huvudansvar som Teknisk kundansvarig (TAM) är försäljning främst fjärrvärme men även fjärrkyla ingår i uppdraget även att samverka med kollegor som fokuserar på energitjänster, mjukvaror och servicetjänster till både befintliga och nya kunder inom våra leveransområden. Dina fokusområden är:

 • Dialog med kunder i tidiga skeden kring byggplaner och planprocesser

 • Dialog och förhandla med fastighetsutvecklare och exploatörer kring fastigheternas energibehov och samverka med energioptimerare kring dimensionera området avseende fjärrvärme- och fjärrkyla anslutningar och andra energilösningar

 • Ta fram beräkningar och affärskalkyler för nyanslutningar av fjärrvärme- och fjärrkyla nätet samt tillkommande energilösningar

 • Upprätta avtal med kund

 • Arbeta med kundplaner för nya och befintliga kunder, dokumentera och arbeta aktivt i CRM (Lime)

 • Medverka till framtagande till beslutsunderlag på interna affärs- och investeringsråd

 • Som Teknisk kundansvarig (TAM) har du ditt fokus på nyanslutningar, viss del befintliga kunder

 • Marknadsavdelningen anordnar en mängd event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter där du kommer fylla en viktig funktion.

Du är kundens kontakt genom hela säljprocessen och har nära samarbete med kollegor i projekten för att leverera i utsatt tid. Detta innebär bland annat att göra kundbesök, upprätta kalkyler och offerter, förhandla och ta fram avtal.

Kvalifikationer

Tjänsten är en del av vår sälj- och marknadsavdelning som består av kunniga och erfarna personer som jobbar med marknadskommunikation, energitjänster och miljö och som har väldigt roligt ihop. Teamet ansvarar för affärsutveckling, kundrelationer och helt nya attraktiva tjänster. Marknadsavdelningen anordnar en mängd event, kundträffar och andra kundvårdande aktiviteter. Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande tjänst, för att passa i rollen har du:

 • Relevant teknisk och/eller ekonomisk inriktning från högskolutbildning, eller motsvarande kunskaper förvärvande genom yrkeserfarenhet, minst fem år

 • Beräkning och kalkylkunskap

 • Erfarenhet att arbeta med kundplaner

 • Körkort B

 • Erfarenhet att arbeta med CRM

Erfarenhet inom områden som fastighetsstyrning, byggregler, certifieringar, energieffektivisering av fastigheter, värmepumpar, energikonsultation är intressant och meriterande för denna tjänst. Som person är du affärsinriktad och driven. Vi söker en prestigelös person med en god kommunikativ förmåga och social kompetens. För att lyckas i rollen trivs du med att ha varierade uppgifter, du är lösningsfokuserad samt har hög integritet och förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter, både internt och externt.

Vi erbjuder: Här får du vara med och forma framtidens smarta energisamhälle, du får ett spännande arbete i en organisation där miljö och utveckling står i fokus. Vi är en flexibel arbetsplats med möjlighet till distansarbete. Vi erbjuder flera olika förmåner som tex gym på arbetsplatsen, arbetstidsförkortning, attraktivt friskvårdsbidrag, lunchförmån, regelbundna hälsokontroller samt ett förmånligt pensionsavtal och en aktiv personalklubb.
Vi vet att våra medarbetare är nyckeln till framgång och nöjda kunder, därför arbetar vi medvetet för att vara en stimulerande och ansvarstagande arbetsplats, där kompetensutveckling och balans i livet är viktiga delar. Mångfald och jämställdhet hjälper oss att utvecklas och vi arbetar aktivt med hälsa och friskvård. Gå gärna in på vår rekryteringssida om du vill veta mer. https://rekrytering.sfab.se/

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Norsborg. Tillträde så snart som möjligt. Provanställning tillämpas.

Kontakt och ansökan:
SFAB arbetar inom samhällskritisk verksamhet och rekryteringsprocessen innehåller bakgrundskontroll och säkerhetsintervju. I den här rekryteringen samarbetar SFAB med Jefferson Wells. För mer information kontakta rekryteringskonsulter Katarina Thomasson på 070-231 28 05 alt katarina.thomasson@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående.

SFAB

SFAB har en årlig omsättning på ca 700 miljoner kronor och en total energileverans på ca 1 TWh samt ingår i en koncern, Södertörns Energi, med en årlig omsättning på ca 3 miljarder kronor. Förutom fjärrvärme ingår även energikonsultativa tjänster, service och kyla i produktsortimentet. Bolaget är certifierat enligt miljöstandarden ISO 14001 samt ledningssystemet för medarbetare ISO 45001.

Dela detta jobb

logga
Teknisk kundansvarig (TAM) till SFAB

Jefferson Wells