teknikjobb.se

Teknisk innesäljare till division Elnät/Transmission

Företag Elektroskandia
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-11

Ansök nu

Teknisk innesäljare till division Elnät/Transmission

 

Som teknisk innesäljare på Elektroskandia arbetar man i en grupp med kompetens inom exteriörbelysning, lokalnät, telekom och transmission. Vi arbetar både mot våra största energibolag i Sverige samt mindre lokala bolag och entreprenörer. Gruppen består i dag av 13 st tekniska innesäljare med geografisk spridning över hela landet. Hos oss kommer du att få ett stort kontaktnät, inte bara mot våra kunder utan också internt och mot våra leverantörer. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
För att stärka upp gruppen tekniska innesäljare inom Transmission på Division Elnät söker vi nu ännu en viktig länk i säljkedjan. Arbetet består av offert- och orderhantering där du är med och samordnar leveranserna till projekten ihop med kund. Resor i arbetet förekommer. Ditt arbete sker i nära samarbete med våra kundansvariga utesäljare och Key Account Managers samt våra leverantörer. 

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som har goda kunskaper inom Transmission/elkraft, men även du med rätt personlighet och god erfarenhet och produktkunskap inom elnät/lokalnät är välkommen att söka denna tjänst. Du har en god serviceförmåga då kundfokus är en viktig värdering inom Elektroskandia.

Du bör ha en utbildning på minst gymnasienivå, gärna med praktisk erfarenhet från Elnätbranschen, alternativt utbildning eller erfarenhet vi bedömer likvärdig. Då arbetet kommer innefatta kontakter med utländska leverantörer och kunder ser vi att du har goda språkkunskaper i engelska.

Som person ser vi att du är tillmötesgående där du har intresse, förmåga och viljan att hjälpa kunden att hitta bästa möjliga lösning. Du är noggrann, ansvarsfull och affärsmässig i dina relationer, som du skapar och underhåller kontinuerligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser också att du förstår och tillämpar affärsmässiga principer där du har god förmåga att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar och offerter till kund. Du kommer att vara en betydelsefull länk i säljkedjan och det är viktigt att du är serviceinriktad, strukturerad och noggrann. Vi ser också att du är utåtriktad och socialt aktiv i affärsmässiga sammanhang, där du skapar kontakter och underhåller relationer. Du har energi och ett engagemang som smittar av sig på teamet och våra kunder.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten eller vill veta mer om Elektroskandia är du välkommen att kontakta Pär Trumbäck, Kundsupportchef Elnät, Tfn: 019-19 87 37 eller e-post par.trumback@elektroskandia.se. Fackliga kontaktpersoner för Unionen är Patrik Bäckström 040-38 51 13 och Annika Wargén 08-92 35 04. 

Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Det är därför viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen in med din ansökan!

Inför en anställning hos oss på Elektroskandia genomför vi en bakgrundskontroll.

Elektroskandia Sverige AB är Sveriges ledande el-teknikgrossist med mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot. Företaget omsätter 5,8 Miljarder SEK finns på 48 orter i Sverige med mer än 800 anställda. Vi marknadsför och säljer el-materiel och systemlösningar till en bred och diversifierad kundbas inom teknikområdena kraft/automation, tele/data/säkerhet och belysning. Vi äger Cylindavarumärket där vi sedan 1958 haft fokus på att skapa en problemfri vardag för Sveriges alla hushåll genom vårt kompletta sortiment av vitvaror.  

Elektroskandia Sverige AB är en del av Sonepar-koncernen som idag är världens största och ledande elgrossist. I koncernen jobbar idag mer än 46 000 personer inom 170 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter. 

Besök gärna våra hemsidor: www.elektroskandia.se , www.cebebelysning.se , www.cylinda.se samt www.sonepar.com, där finner du mer information om vår verksamhet och koncern samt har möjligheten att ladda ned företagets Hållbarhetsrapport. 

Dela detta jobb

Teknisk innesäljare till division Elnät/Transmission

Elektroskandia