teknikjobb.se

Teknisk direktör

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Teknisk direktör

Vill du vara med och leda utvecklingen för Stockholms kollektivtrafik? Till trafikförvaltningens nya Teknikavdelning söker vi nu en Teknisk direktör.

Om tjänsten
Teknikavdelningen ansvarar för att säkerställa att trafikförvaltningens anläggningar, dvs fastigheter, infrastruktur och fordon omhändertas, utvecklas och förvaltas ur ett LCC-perspektiv, från nybyggnation till avveckling. Teknikavdelningen arbetar i nära samarbete med Trafikavdelning, som ansvar för att förvalta trafikförvaltningens trafikavtal, men även med avdelningarna Strategisk utveckling, som bl.a. arbetar med långsiktiga trafikfrågor och analyser samt Investeringsprojekt som bygger framtidens kollektivtrafiklösningar.

Teknikavdelningen består av ca 170 tjänster fördelade på fyra sektioner; Infra BEST, Fastighet, Fordon och Anläggningsservice.  I rollen som avdelningschef har du personalansvar för sektionscheferna och stödfunktioner. 

I rollen får du bland annat arbeta med:
-    Att i nära samarbete med sektionschefer och gruppchefer, leda och följa upp avdelningens leverans och resultat mot verksamhetens mål. 
-    Verksamhetsutvecklingen inom avdelningen och säkerställa gränsdragningar och leveranser mellan andra avdelningar inom trafikförvaltningens verksamhet.
-    Att utarbeta tydliga roller, ansvar och processer för avdelningens arbetssätt.

Trafikförvaltningen har nyligen beslutat att arbeta efter ISO 55000 för sina
anläggningstillgångar och att införa arbetssätt och styrande principer för detta,
blir också ett av ansvarområdena för denna roll.

Teknisk direktör rapporterar till förvaltningschefen och ingår i trafikförvaltningens ledningsgrupp.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi aktivt till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.   

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:
- SL Access-kort
- Löneväxling till pensionen
- Flextid
- Goda möjligheter till kompetensutveckling
- Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. 
Vad vi söker efter
Vi söker dig som är civilingenjör alternativt har du en motsvarande utbildning. Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av direkt ledning av chefer med ekonomi-, personal- och planeringsansvar. Du är en trygg ledare som är van att leda genom andra chefer. Du är driven, relationsbyggande och kommunikativ och du skapar goda förutsättningar för dialog och samverkan med andra delar av verksamheten likväl som med externa parter.   

Vidare har du:
- Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och förändringsprocesser inom en verksamhet
- Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete
- Erfarenhet av att samverka och driva verksamhetsutveckling, samverka med myndigheter och intresseorgan samt leverantörsledet

Det är meriterande om du även har erfarenhet av att leda förhandling med leverantörer, kunskap och erfarenhet inom projektledning och styrgruppsarbete samt erfarenhet från arbete enligt ISO 55000. Det är även meriterande om du förståelse för frågor som rör hållbar utveckling inom Region Stockholm samt förståelse för de förutsättningar som gäller för den politiska styrningen och för behovet att driva och styra avdelningens verksamhet därefter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-06-30. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Amir Sokolović, SACO, tfn 08-123 337 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-123 339 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.  

Nyckelord: teknikdirektör, teknikchef, verksamhetsutveckling
 

Dela detta jobb

Teknisk direktör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm