teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknikspecialist Elkraft – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-31

Ansök nu

Teknikspecialist Elkraft – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

  

Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.

 

Vi söker nu en teknikspecialist inom elkraft!

  

Om arbetet

Du kommer att ingå i avdelning Kraftstationsteknik. Vårt fokus är långsiktig och hållbar förvaltning av Vattenfalls vattenkraftstationer. Idag är vi tio medarbetare (på sex orter) med specialistkunskaper inom exempelvis elkraft, kontrollanläggning, automation, generatorer och turbiner. Inom Vattenfall Vattenkraft arbetar vi både med större och mindre underhålls- och investeringsprojekt. Som teknikspecialist kommer du att ansvara för att tillföra teknisk styrning till dessa projekt. Du involveras redan i förstudiefasen i stora investeringsprojekt och arbetar med tekniska frågeställningar som uppstår i pågående projekt eller i dagliga driften.

 

I vattenkraftverken finns såväl modern som äldre teknik och utrustning. Som teknikspecialist inom elkraft kommer du att ställas inför utmaningar att anpassa moderna lösningar till befintlig teknik. De varierade frågeställningarna gör att vi kan erbjuda omväxlande och utvecklade arbetsuppgifter, med goda möjligheter till fördjupning inom ditt teknikområde.

Täta samarbeten med kollegor, tekniska konsulter, entreprenörer och leverantörer är en del av vardagen och du kommer att arbeta både på kontor och ute i verksamhetens anläggningar.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

• Sätta upp funktionella krav för elkraftsutrustning i vattenkraftstationerna utifrån kraftsystemets och anläggningars behov

• Ta fram och kontinuerligt förbättra tekniska riktlinjer och kravspecifikationer

• Statusbedömningar av olika komponenter, exempelvis transformatorer

• Tillhandahålla specialiststöd i olika projektfaser och vid problemlösning.

 

Om dig

Du har civilingenjörsexamen inom energisystem, elektroteknik, eller teknisk fysik. Alternativt har du likvärdiga kunskaper förvärvade på annat sätt. Ditt tekniska specialistområde är elkraft (gärna för vattenkraftanläggningar).

 

Vi tror att du har erfarenhet av elkonstruktion, tekniskt rådgivande roller, arbete med kravspecifikationer och att du är van vid att arbeta projektorienterat. Du har ett brett teknikintresse och kreativt tankesätt. Du är intresserad av samspelet mellan teknik och människa. Ditt arbetssätt utmärks av initiativförmåga, ansvarstagande samt ordning och reda. Du uttrycker dig tydligt i tal och skrift (både på svenska och engelska) och har en mycket god datorvana. B-körkort är ett krav, resor förekommer.

 

Placeringsort: Tjänsten är placerad vid någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar i Sverige. Ange gärna tänkt placering i din ansökan.

 

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Jörgen Hedman 070-347 78 26

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Hanna Korsby 070-249 51 38

 

Våra fackliga representanter är Anneli Jönsson – Ledarna, Samuel Jernlif – Unionen, Magnus Nilsson – Akademikerna och Anders Karlström – SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 31 maj, 2022

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.

#LI-SE

Dela detta jobb

Teknikspecialist Elkraft – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB