teknikjobb.se

Logga

Teknikområdesansvarig - elkraft

Ansök nu

Teknikområdesansvarig - elkraft

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida vattenförsörjning (SFV) och man bygger nu ut vattenverken med miljö och hållbarhet i fokus. En väl fungerande dricksvattenproduktion som kan möta framtidens krav är en förutsättning för stadens tillväxt.

Vi behöver nu stärka upp med en teknikområdesansvarig inom elkraft för våra vattenverk i och med att nuvarande teknikområdesansvarige går i pension under det kommande året.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Som Teknikområdesansvarig Elkraft har du ett övergripande teknikområdesansvar för elkraftsystemen på Norsborg och Lovö vattenverk. I samarbete med dina kollegor och våra interna beställare planerar och leder du utvecklingen inom elkraftsområdet för anläggningarna. Du genomför tekniska utredningar och mindre projekt på uppdrag från verksamheten och verkar som kvalificerat tekniskt driftstöd till underhåll och driftverksamheten. Du ansvara för upprättandet och genomförandet av strategisk utbytesplan för elkraftssystemen på de bägge vattenverken.

Vi lägger stort fokus på hållbarhet- och arbetsmiljöfrågor, kvalitetsplaner, riskanalyser, anläggningsdokumentation och välplanerade driftsättningar. Vi arbetar enligt vår gemensamma projektprocess som innehåller faserna initiera, utreda, planera, genomföra, överlämning och effektuppföljning. I din roll ansvarar du för att ta fram utredningsunderlag i rätt omfattning inom teknikområdet utifrån utredningsbeställning för att sedan lämna över till projektorganisationen inför genomförandet. Du kommer att medverka mer eller mindre i din teknikområdesansvarsroll vid i stort sett alla de anläggningsprojekt som genomförs på de bägge vattenverken.

Din profil

Som person gillar du komplexa anläggningar och har en hög tekniskt kompetens med säkerhet i fokus inom elkraftsområdet. Du är bra på att planera och strukturera och du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är självgående, initiativtagande, kommunikativ och en relationsskapare. Du har en god förmåga att hantera beslutsprocessen - mot projekt, intressenter, styrgrupp och linjen på ett affärsmässigt sätt. För att lyckas i rollen krävs att du har ett driv att leda och samverka med andra samt att du har en relevant ingenjörsutbildning och en flerårig erfarenhet inom eller mot processindustrin alternativt inom något elkraftsbolag. För denna tjänst gäller att du ska ha minst 5-10 års yrkeserfarenhet av elkraftssystem och projektledning. Du behöver naturligtvis ha goda kunskaper inom ESA, grundläggande kunskaper i ELPROCAD och MS Project. Vi ser gärna att du har allmän behörighet inom låg/högspänning.

Du har goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt och du skriver rapporter och underlag på ett strukturerat och lättbegripligt sätt samt kan samverka och kommunicera obehindrat med olika yrkesgrupper. Eftersom man i denna roll behöver förflytta sig mellan våra anläggningar är B-körkort ett krav.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar. Läs mer om oss och träffa några av våra medarbetare på svoa.se/jobb.

Ansökan

Sök tjänsten som Teknikområdesansvarig Elkraft senast den 15 oktober 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Tomas Persson, på telefon, 08-522 138 94. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du genom att ringa till vår kundtjänst 08-522 120 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare

Dela detta jobb

Logga
Teknikområdesansvarig - elkraft

Stockholm vatten och avfall