teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Teknikingenjör elkraft till Trafikverket

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2022-03-02

Ansök nu

Teknikingenjör elkraft till Trafikverket

Har du en civilingenjörsexamen inom elkraft och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som vill börja din karriär som teknikingenjör med inriktning elkraft. Vi söker dig som trivs i en analytisk och problemlösande roll och som har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som specialist inom teknikområdet elkraft! Välkommen med din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som teknikingenjör där du stöttar seniora specialister inom elkraft i komplexa väg - och järnvägsprojekt.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten och som ny i rollen som projektingenjör. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd på Academic Work och arbetar som konsult hos Trafikverket, uppdraget är av långsiktig karaktär.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som teknikingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som elkraftspecialist.

Du kommer exempelvis att arbeta med:

 • Bygga upp kraftsystemsmodeller av Trafikverkets elnät
 • Översätta anläggningsinformation till programvara
 • Simulering och beräkning i kraftsystemprogramvara av elkraftsanläggningar

I takt med att du får mer erfarenhet är ambitionen att du på sikt ska få arbeta med analysarbete och simuleringar av olika scenarion i kraftsystemen, exempelvis trafikprognoser och vad det skulle innebära för kraftsystemet.

Vi söker dig som

 • Har en civilingenjörsutbildning inom elkraft eller motsvarande (examensbevis behöver uppvisas)
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.
 • Har förståelse för hur man bygger upp kraftsystem
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i såväl tar som skrift

För att trivas i rollen är du analytiskt lagd med ett genuint intresse för teknik. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya utmaningar. Arbetet ställer krav på att du är noggrann och har god samarbetsförmåga samt arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och, tillsammans med elkraftspecialister delar med dig av den information som behövs för att nå önskat resultat.

Övrig information

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Solna, Stockholm

 • Lön: Timbaserad månadslön

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Teknikingenjör elkraft till Trafikverket

Academic Work