teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Sektionen Norra Gruva Lastning, NGL, ansvarar för att bryta och leverera råmalm på ett säkert och hållbart sätt som en del av gruvans produktionskedja. Sektionen består av ett flertal arbetsplatser centrerade kring driften och underhållet av våra lastområden och gruvans överhängande styrning; ett arbete som främjar god kommunikation och samarbete över arbetsplatserna. Schaktgruppen arbetar med kartläggning och planering av gruvans störtschakt för att säkra framtida drift- och gruvsäkerhet.

Om tjänsten

Vänder familj och vänner sig direkt till dig när tekniken strular istället för att googla? Har du ett intresse för tekniska lösningar och brinner för att engagera dina medmänniskor i förbättringsarbeten? Då har du hittat rätt!

Som tekniker hos oss har du som uppgift att förvalta och utveckla våra tekniska hjälpmedel, detta innebär att du har en central del i vår digitaliserings- och automationsresa. Med utgångspunkt i Gruvstaben arbetar du systematiskt som vår tekniska expertis i frågor rörande system såsom Mobilaris, Giron och Watcher samt är behjälplig med kommunikationslösningar inom sektionen.

Hos oss har du möjlighet till en utvecklande roll där du agerar kontaktperson för system-, automations- och IT-frågor samt leder förbättringsprojekt i världens mest högteknologiska gruva, en roll som är direkt kopplad till vår vision om en gruva och ett arbetssätt i absolut framkant.

Dina kvalifikationer

Vi ser dig som en kommunikativ och detaljnoggrann problemlösare. Du arbetar nära dina kollegor inom sektionen på ett lyhört och inkluderande sätt och har en förmåga att förmedla och engagera kring tekniska lösningar och potentialen med dessa. Du har lägst gymnasial utbildning med meriterande tekniskt inriktning. Meriterande är även erfarenhet av förbättringsarbete och projektledning. Tjänsten kräver B-körkort.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Anställningsform: Heltid, tillsvidare
Skiftform: Dagtid, underjord

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2020-11-15.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Produktionschef Mikael Winsa 072-243 8384.
För mer information om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR Business Partner Adam Dresh 070-374 4932

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Kiruna/Svappavaara
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-729 03
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Tekniker till Gruvstab Kiruna

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-15

Ansök nu

Dela detta jobb