teknikjobb.se

Tekniker (Instrument/Automations/El) – Stenungsund Kraftverk och Hamn

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-10-04

Ansök nu

Tekniker (Instrument/Automations/El) – Stenungsund Kraftverk och Hamn

Affärsområde Värmeservice består av två avdelningar som driver kraftverk, gasturbiner, vattenverk, hamn samt mellanlagring av olja. Avdelning Värmeservice Stenungsund, som den här tjänsten hamnar inom, ansvarar för drift och underhåll av Stenungsunds kraftverk och hamn som består av två block med en samlad generatoreffekt på 520 MW, hamnen hanterar över 200 anlöp per år. Vattenförsörjning till kommun och industri samt mellanlagring av olja är andra delar som också ingår i verksamheten.

Varje år satsar Värmeservice på uppgradering av anläggningen och mer och mer utrustning integreras i våra två SCADA-system; Citect och Cactus. Vad gäller PLC-system arbetar vi främst med Mitsubishi, Siemens, Cactus, samt i viss mån ABB. Beijer operatörspaneler finns också inom anläggningen. Allt är ihopkopplat i ett industrinätverk med fiber/koppar som vi administrerar själva. Vi använder oss av ISO 9000-certifierade kalibreringssystemet Beamex. Ombyggnader och omkonstruktioner gör vi i egen regi, varvid vi har behov av konstruktionskunskaper. Allt inom el på anläggningen ingår i tjänsten, till exempel brandlarm, telesystem, fiber, mm. Vi har flera olika spänningsnivåer inom lågspänning, högspänning och likspänning. Vi erbjuder kontinuerligt utbildning för att möte de krav som uppkommer.

Nu söker vi erfarna tekniker till vår avdelning med placering i Stenungsund!

Arbetsuppgifter

Som tekniker kommer du att arbeta med främst underhåll, PLC- programmering, nätverk, samt konstruktion. Din uppgift blir att arbeta med felsökning, avhjälpande och förebyggande underhåll samt utveckling med fokus på automation och instrumentering. Du arbetar också med förbättringar för ökad driftsäkerhet och problemlösning vid driftstörningar. Arbetet är varierande och omfattar alla arbetsmoment som kan förekomma inom projekt och underhållsarbeten. Vi erbjuder stort utrymme för att ta egna initiativ. I gengäld förväntar vi oss att våra medarbetare följer de regler och ramar som reglerar vår verksamhet.

Tjänsten är en dagtidstjänst och utryckning/beredskap kan förekomma vid behov. Arbete på annan ort kan förekomma. Exempelvis kan kraftverkets ägarrepresentant (Vattenfall Värme) behöva tillfällig underhållspersonal på andra anläggningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har teknisk utbildning, med inriktning automationsteknik, Instrumentteknik, Elteknik, samt relevant arbetslivserfarenhet från process-, kraft- eller tillverkningsindustri.

Du har kunskap inom El-konstruktion och programmering i PLC-system och Scada system.

Kännedom om Citect och Cactus är meriterande. Kunskap om komponentbaserade system är också önskvärt.

Som person är du utåtriktad och ansvarstagande. Då tjänsten innebär mycket direktkontakt och samarbete med andra yrkesgrupper ställer vi krav på god kommunikation och samarbetsförmåga. Vidare kräver arbetet att du är noggrann, du gillar ordning och reda och är van att arbeta med förbättringar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

Placeringsort är Stenungsund.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef Stig Karlsson, 0303-661 52.

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Teri-Anne Brink 0734 32 10 61.

Fackliga representanter – Patrik Eriksson Unionen. Kajs-Marie Lithander SEKO. Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Eriksson Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via vår annonsplats på Vattenfall.se/jobb, ansökan vill vi ha senast den 4 oktober 2020

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av el- och energianläggningar. Vi utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom belysning, energieffektivisering och mätning. Våra drygt 1 600 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland våra kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Följ oss gärna!

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – vattenfallservices

Dela detta jobb

Tekniker (Instrument/Automations/El) – Stenungsund Kraftverk och Hamn

Vattenfall AB