teknikjobb.se

Tekniker

Företag Göteborg Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-23

Ansök nu

Tekniker

Tycker du som vi att det är viktigt med säkra energileveranser? 
Just nu söker vi en kollega för underhålls- och driftarbeten på våra distributionsnät för fjärrvärme, gas och kyla.

Vi söker dig med ett ordentligt tekniskt intresse, som är initiativrik och har problemlösningsförmåga. 

Som tekniker hos oss på Göteborg Energi ansvarar du för drift och underhåll på våra fjärrvärme-, fjärrkyla och gasnät.. Vid underhållsarbete innebär detta bl.a. statuskontroller, provning av el/larmutrustning, provmanövrering/smörjning av ventiler, läcksökning, läckagepumpning av fv-kulvertar, kontroll av ledningar i broar/viadukter/kulvertar/kammare och tunnlar. Du kommer arbeta löpande med driften av våra nät med avstängningar, förberedelser inför driftsättning, sektioneringar och avkoppling inför skrotning. Du kommer arbeta med ombyggnad av gasnät och medverkar i planering av omfattning, materialinköp, genomför gasrörarbete och dokumenterar i anläggningsregister.

I rollen ingår även att detektera gasmängd med gasutrustning vid misstänkt gasläcka, samt säkerställa att ingen brand eller explosionsrisk föreligger. Som tekniker har du även en viktig funktion vad gäller vårt utvecklings- och förändringsarbete inom verksamheten, du kommer att vara delaktig i dessa frågor samt ansvara för framtagande och uppdatering av instruktioner och driftrutiner. Därför söker vi dig som ser utvecklingsmöjligheter, är nyfiken och som trivs med att ta ansvar.

Du kommer att ingå i ett team om ca 20 tekniker och ingenjörer som jobbar med förebyggande underhåll och akuta åtgärder vid läckor. . På sikt kommer du att ingå i beredskap vilket innebär att du var 5-6 vecka finns tillgänglig för insatser efter ordinarie arbetstid och på helger.

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning inom rörläggeri och/eller drift och underhåll, alternativt har du en teknisk utbildning som kan ses som likvärdig. Du har erfarenhet inom verksamhetsområdet och innehar certifikat för Heta arbeten. Du har god datorvana och ett genuint teknikintresse. Vid akuta fel är det viktigt att du är flexibel och kan prioritera. Därför söker vi dig som har förmågan att se begynnande fel och skador. Du är kreativ och gillar att hitta rätt teknisk lösning. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och trivs att lösa uppgifter tillsammans med andra.

Även om vi är en cykelfrämjande arbetsplats så krävs för denna tjänst B-körkort och körvana.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Och din insats gör nytta varje dag - utan energi stannar Göteborg.

Verkar det intressant? Välkommen med din ansökan! 

Vi läser ansökningar löpande under ansökningstiden och ser gärna att du söker så snart som möjligt då tillsättning kan komma att ske innan ansökningstidens slut.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-06-23

Kontaktpersoner
Roger Andersson, enhetschef
tfn: 031-626865
mob: 0707-626865

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! 

Dela detta jobb

Tekniker

Göteborg Energi