teknikjobb.se

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 160 fastigheter till ett värde av 16,2 miljarder kronor. 

Läs mer på www.jernhusen.se


Jernhusen söker strategisk och utvecklingsdriven Teknikansvarig

Vill du driva teknisk fastighetsutveckling och ta Jernhusen in i framtiden? Vill du arbeta med annorlunda och spännande fastigheter och göra skillnad för människor och miljö? Vill du ha en strategisk nyckelroll i ett bolag med en viktig samhällsfunktion? Vill du arbeta långsiktigt med tydligt hållbarhetsfokus? Vill du arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor i en utvecklande miljö? Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje både för egen del och andra? Ja då är vi kanske rätt för varandra.

Tjänsten
Tjänsten som teknikansvarig är en företagsövergripande roll där du har ett nationellt och strategiskt ansvar för att samordna och säkerställa installationer, samt utvecklar den tekniska förvaltningen. Vi äger fastigheter från Luleå i norr till Malmö i söder och som teknikansvarig hos oss kommer du att ha ett övergripande ansvar för hela vårt tekniktunga fastighetsbestånd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Genomföra utredningar för att identifiera de tekniska system och produkter som är kritiska för en effektiv förvaltning.
 • Anpassa den tekniska systemlösningen.
 • Ansvarig ägare av projekterings- och upphandlingsanvisningar för tekniska system.
 • Teknisk kravställare och granskare av handlingar i projekt.
 • Ta fram standarder, styrdokument och riktlinjer för Jernhusens tekniska förvaltning.
 • Digitalisering
 • Energioptimering
 • Vägleda och guida samtliga affärsområden inom ditt specialistområde.

Fokusområden är arbetet med teknisk utveckling och modernisering av våra fastigheter, energioptimering och digitalisering.

Tjänsten är placerad i Stockholm på Jernhusens huvudkontor. Du rapporterar till Förvaltningschefen för Depå- och Kombiterminaler. Resor i tjänsten beräknas till ca 1 dag/vecka.

Erfarenhet och kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Flera års erfarenhet av och gedigen kunskap inom fastighetsteknik/drift.
 • Mycket goda kunskaper inom styr- och reglerteknik.
 • Mycket goda kunskaper i energioptimering.
 • Genuint intresse av fastighetsteknik och utvecklingen på marknaden.
 • Erfarenhet och intresse för digitalisering.
 • Duktig kravställare.
 • Erfarenhet av byggprojekt

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, Vi tar ansvar och Vi ser möjligheter. För att du ska trivas hos oss och bli framgångsrik i ditt uppdrag så ser vi att du är initiativrik, självgående, resultatdriven och strategisk. Du måste trivas med många olika kontaktytor och vara en lyhörd relationsbyggare. Samverkan och samarbete är nycklar till framgång. Vidare behöver du vara pedagogisk, prestigelös och uthållig samt ha en visionär syn på teknisk utveckling med förmågan att omsätta den i praktiken.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Teknikansvarig passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Jernhusen AB med Fasticon Kompetens AB.För att söka tjänsten, registrera din CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2019-08-18.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Wretman på jeanette.wretman@fasticon.se eller på 0708-98 68 25 efter den 8/8.

Välkommen med din ansökan!

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se

Teknikansvarig Sverige

Företag Fasticon Jobb
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-19

Ansök nu

Dela detta jobb