teknikjobb.se

Technical Product Manager till Renewcell

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-11-06

Ansök nu

Technical Product Manager till Renewcell

"Vi vill skapa en revolution. Vi vill visa att det finns alternativ till att använda mer av jordens resurser." - Tahani Kaldéus, forskningschef på Renewcell. För att vidareutveckla Renewcells starka affärsidé, där fokus ligger på att förändra textilindustrin, söker vi nu en Technical Product Manager. Vill du vara med och bidra till innovativa lösningar som är klimatavgörande. Då ska du söka denna tjänst!

Om tjänsten

Renewcell är ett världsledande företag inom sitt område, baserat på en svenskutvecklad och patenterad industriell process. Renewcell omvandlar förbrukade textilier till ny råvara för modeindustrin, genom att återvinna dem till en högkvalitativ cellulosamassa som säljs till fiberproducenter och i sin tur kan bli till nya kläder.

Då visionen är att expandera kraftigt med flera nya återvinnsingsanläggningar de kommande åren, görs det nu stora satsningar inom företaget och en av dessa satsningar är rollen som Technical Product Manager.

Arbetsuppgifter

Som Technical Product Manager fokuserar du på Renewcells kunder som utgörs av producenter i Asien och Europa. I denna internationella roll agerar du ansiktet utåt genom att ansvara över att Renewcells produkt fungerar optimalt hos kund ur alla aspekter. Antalet resor beror på världsläget, där målet är ca en vecka i månaden.

Ansvarsområden:

 • Tekniskt produktansvar gentemot RNCs kunder
 • Hantera och dokumentera tekniska produktfrågor och kundönskemål
 • Medverka vid körningar hos kund och initiera kunddriven produktutveckling
 • I samarbete med produktionsteamet och R&D översätta erfarenheter från kunder till ändrade specifikationer, recept, kvalitetsparametrar, processer, körsätt och analyser
 • Stötta säljorganisationen med teknisk expertis och även bidra till eventuell vidareutveckling, t ex nya kundsegment och applikationsområden
 • I samarbete med säljorganisationen bidra till att bevaka konkurrens och marknad samt bidra till pris- och lönsamhetsstrategi

Vi söker dig som

 • Har en examen inom kemiteknik eller liknande.
 • Har några års arbetslivserfarenhet inom liknande teknik och bransch. Exempelvis från pappersmassaindustrin.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
 • Innehar B-körkort.

Som person är du:

 • Flexibel
 • Självgående
 • Problemlösande
 • Kommunikativ

Tjänsten passar dig som vill fokusera på kundbemötandet och arbeta internationellt i en betydande roll för företaget. Du motiveras av kundrelationer och vill finnas som en länk mellan tekniken och kunderna. Du drivs även av en föränderlig marknad där nya idéer och initiativ välkomnas!

Övrig information

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer att anställas direkt av företaget men att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work. Därför finns önskemål att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Företaget grundades 2012 och redan 2014 tillverkades första plagget gjort av det nya materialet. Renewcells process har tagit avstamp i pappersmassaindustrins metoder, men har sedan utvecklats via forskning på KTH och vidare på KTH Greenhouse labs. Samarbeten och lanseringar med H&M och Levi’s är bara början.

Få en inblick i Re:newcells verksamhet på Instagram, se ett inslag om re:newcell på BBC eller läs denna artikel i Forbes.

Let’s make fashion circular – Re:newcell

Dela detta jobb

Technical Product Manager till Renewcell

Academic Work