teknikjobb.se

Technical Product Lead

Ort
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Technical Product Lead

Kort om tjänsten

Som teknisk projektledare på BorgWarner i Landskrona har du en viktig roll i den tekniska utvecklingen av intelligenta drivsystem till moderna fyrhjulsdrivna bilar. Systemen består i huvudsak av mekanik, elektronik och mjukvara. Du driver utvecklingsprojekten i kontakt med kunder, inköp och produktion.

Sökord: Automotive, ingenjör, maskiningenjör, elektronikingenjör, mjukvaruutvecklare, bilindustri

Om verksamheten

Det finns ingen viktigare utmaning för bilindustrin idag än åtagandet att bygga fordon som stöder en renare, mer energieffektiv värld. På BorgWarner gjorde vi detta åtagande för decennier sedan och har sedan dess skapat teknologier för att förbättra effektivitet, utsläpp och prestanda i alla typer av fordon.

Oavsett om det är en mycket effektiv förbränningsmotor, ett intelligent hybridsystem eller den allra senaste elektriska drivenheten, drivs BorgWarner av att skapa system för hållbar mobilitet idag och i framtiden.

Vår vision är en ren, energieffektiv värld och vi letar efter individer som kan stödja oss i den strävan samt hjälpa oss i vårt uppdrag med att tolka trender och förstå hur vi kan använda smart vetenskap och ny teknik för att möta framtida konsument- och biltillverkarkrav.
Läs mer på www.borgwarner.com

Mer om tjänsten

På BorgWarners European Technology Center I Landskrona finns ca 200 ingenjörer, varav 8 medarbetare ingår i projektledargruppen som nu växer och behöver utökas med en person.

De projekt du kommer att driva löper vanligtvis över 2-3 år. Ditt projektteam kan bestå av 10–30 personer och kommer från olika kompetensområden såsom mekanik, elektronik, mjukvara, validering och andra specialistområden. I ditt projekt arbetar du tillsammans med kollegor som har en hög teknisk kompetens och ett stort engagemang.

Du kommer att leda ett eller ett par projekt parallellt. Syftet är att utveckla en ny eller kundanpassa en befintlig produkt. Arbetet innebär att hantera kvalificerade tekniska frågeställningar. Du har tät kontakt med kund, definierar krav och specifikationer, planerar och driver arbetet. Utvecklingsprojekten är indelade i flera olika faser som följer biltillverkarens utveckling. För varje fas ökar systemets mognadsgrad för att vid produktionsstart uppfylla kundens krav.

Du verkar i en internationell miljö, produkterna produceras i olika länder, vilket ställer krav på hög flexibilitet och god kommunikationsförmåga.
Resor kan förekomma.

Din profil

Till denna tjänst söker vi en driven, senior projektledare, en skarp problemlösare med erfarenhet från produktutveckling av komplexa system.

Du har en teknisk utbildning och det är viktigt att du har erfarenhet från liknande tjänst. En fördel är om du kommer från bilindustrin. Du har jobbat tvärfunktionellt och trivs med att ha många olika kontaktytor.

Vi tror att du har jobbat i ett internationellt företag, du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.
Du är en mästare på strukturerat arbete och har kanske ett bälte i Six Sigma.

Ansökan

Bifoga CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 30 april. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se

Dela detta jobb

Technical Product Lead

Dreamwork Scandinavia AB