teknikjobb.se

loga

Tech Talents söker Materialingenjör till ett accelerationsprogram på Element!

Företag We tech talents
Ort
Utgår

2020-01-23

Ansök nu

Tech Talents söker Materialingenjör till ett accelerationsprogram på Element!

Om uppdraget

I rollen som Materialingenjör kommer du ges möjligheten att delta i ett accelerationsprogram som kommer ge dig goda förutsättningar att snabbt kliva in i kunds verksamhet och agera specialist inom området material. Med en gedigen och kompetensstyrd verksamhet kommer du få stöttning av kollegor under introduktionen för att på så vis få chans att djupdyka inom samtliga av de områden som du kommer att beröra hos kund. Du kommer också bli tilldelad en mentor som finns till hands för att stötta och agera bollplank under ditt första år hos Element så att du ska kunna känna dig trygg och bekväm i din roll som materialingenjör.

Under programmets första månad får du tid med introduktion av experter på Element. Fyra områden kommer beröras där ni fokuserar på ett område per vecka. Områdena är: 

 • Polymera material
 • Komposit
 • Ytteknik
 • Samt parallella mindre projekt som du kommer att få arbeta med för att lära dig mer om hur du exempelvis skriver rapporter, instruktioner och dokumenterar de olika arbetena som du kommer arbeta med ute hos kund i slutändan.

Utöver de tekniska kompetenserna som ges under detta Accelerationsprogram kommer du också få en strukturerad onboarding med bland annat block i HR, IT samt säkerhet.

Efter introduktionen kommer du få arbeta självständigt mot kund men ha stöttning av din mentor och ta del av utbildningar och kompetensutbyte av kollegor.  

Arbetsuppgifter

I rollen som Materialingenjör kommer du att kunna få arbeta nära produktion med materialtekniska frågor och utredningar. Ditt arbete kommer handla om att lösa mindre och större materialtekniska problem, definiera provningsbehov samt på sikt kunna få jobba med projekt för kvalificering av processer och metoder som återfinns i flera faser av en produkts livscykel – utveckling, förproduktion och produktion. Tillsammans med kollegor kommer du att få assistera kunden med kravställning på processer och metoder.

Att arbeta som materialingenjör innebär att läsa in sig på det material som finns, att kunna förstå liksom tillämpa det som behöver göras i konstruktionen. Likaså handlar arbetet om att tolka instruktioner och också skriva om instruktionen så att den är korrekt och riktig. För att kunna utföra arbetsuppgifter kommer det krävas av dig att också kunna beställa in material och verktyg som behövs. Till en början kommer det handla om mindre projekt men allt eftersom kommer du att ha större projekt att tillhandahålla där det handlar om större mängder provning, att hålla ihop hela projektet liksom beställa de provningar som krävs för att kunna få ut ett resultat. 

Vi söker dig som

 • Civilingenjörsutbildning med inriktning ytteknik/materialteknik eller kemi
 • Lab-vana ifrån studietiden alt. extraarbete
 • Goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt och skriftligt)

För att passa in i rollen som Materialingenjör hos Element är du som person metodisk och strukturerad men med en lättsam och öppen personlighet. Du räds inte att ta dig an nya spännande projekt då du har en naturlig fallenhet att driva och utveckla egna projekt, på så vis är du självständig och initiativtagande. Om du mot förmodan inte skulle lösa problemen på egen hand räds du inte att fråga om hjälp och har en vetgirig sida att alltid vilja veta. På så vis kommer du alltid vara nyfiken att lära dig nya saker, förkovra dig i fler områden som berör din materialtekniska ådra med en entusiasm som smittar av sig till dina kollegor liksom kunder.

Som konsult hos Element kommer du mötas av en kreativ arbetsmiljö med kollegor som är experter inom deras specialområden. Elements vision är att vara världsledande inom provning vilket märks på kontoret i form av kunskapsutbyte, fortsatt utbildning under din anställning och deltagande av de konferenser som finns att tillhandahålla inom material runt om i världen. I korridoren möts du av en varm och trygg miljö, en öppenhet och nyfikenhet som gör att du snabbt får stöttning i det du behöver ha hjälp med. En välkomnande miljö som är en god förutsättning att lyckas i din karriär.

Låter detta intressant? Sök då rollen som Materialingenjör redan idag eller tipsa om en vän. 

Om företaget

Element är en av världens främsta och snabbast växande företag inom provning, inspektion, kalibrering och certifiering.

De erbjuder kvalificerade tjänster inom materialprovning, produktprovning, kalibrering och certifiering till industri och myndigheter med högt ställda kvalitetskrav, inom bl.a. flygindustri, försvar, olja/gas, fordons- och verkstadsindustri samt inom byggindustri och infrastruktur.

De hjälper sina kunder att uppfylla kvalitetskrav, uppnå ökad effektivitet och minska risker kopplade till produktkvalitet och produktionsprocesser.

Startdatum

Januari eller enligt överenskommelse

 Om oss

 

Ansatsen till Tech Talents är ”En god teknisk utbildning ska löna sig” och detta är något som genomsyrar hela företaget. Tech Talents ska vara en plats där ingenjörer tidigt i sina karriärer får de villkor de förtjänar på arbetsmarknaden, en arbetsgivare där medarbetarna verkligen trivs och utvecklas. 

 Vi tror på att ha roligt tillsammans och att utmana i nya tankebanor på konsultmarknaden för juniora ingenjörer –”en god teknisk utbildning ska löna sig.”

Läs mer om oss här!

Vårt erbjudande till dig

 • Konkurrenskraftig fast månadslön 
 • Utbildningspaket
 • Individanpassat ledarskap och närvarande konsultchef
 • Möjlighet till pensionsrådgivning

Övrig information

Arbetsplatsen är förlagd i Linköping

 

Dela detta jobb

loga
Tech Talents söker Materialingenjör till ett accelerationsprogram på Element!

We tech talents