teknikjobb.se

Systemvetare eller ingenjör? - Möt en spännande framtid med oss på MTMIS!

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Systemvetare eller ingenjör? - Möt en spännande framtid med oss på MTMIS!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med och rädda liv och göra skillnad inom sjukvården? Just nu söker vi medarbetare till enheten MTMIS (Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem) på Sahlgrenska Universitetssjukhuset . På MTMIS kommer du att arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen då vi står inför utmaningen att gå från gamla till nya system. Hoppas att du vill vara med!

Om oss

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Det innebär att vi också har den senaste medicinska tekniken. Medicinsk fysik och teknik (MFT) är ett eget verksamhetsområde inom område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset där enheten MTMIS ingår.

Vi på MTMIS hanterar informationsteknik och informationssystem som är kopplade till moderna medicintekniska produkter. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) i syfte att kunna möta den snabba utvecklingen inom MIS-området. Vi ansvarar bland annat för MIS-delen av IS/IT för verksamheterna såsom Radiologi, Klinisk fysiologi, Hybrid & Intervention samt de olika laboratoriemedicinska verksamheterna. MTMIS består av två sektioner, Laboratoriemedicin och Medicinskbild & Funktion.

Om arbetet

Du kommer driva utvecklingen av system i nära samarbete med den verksamhet som systemen omfattar, systemleverantörer, sjukhusets och regionens IS/IT organisationer. Detta innebär bland annat:

 • Systemadministration

 • Systemförvaltning - Rådgivande roll till systemägaren vid strategiska beslut

 • Användarsupport och felsökning

 • Genomförande av förändringsarbeten och systemförändringar samt tillhörande konsekvens- och riskanalyser

 • Delaktig vid upphandlingar, informationsklassificeringar

 • Dokumentering som följer vårt ledningssystem

 • Hålla i utbildning och information

 • Projektarbete som projektledare/projektdeltagare

 • Upprättande av kravspecifikationer och systemdokumentation för MIS

 • Planering och uppföljning av förändringsarbeten och beställda systemförändringar samt validering

 • Kontakter med externa och interna intressenter

 • Uppföljning att informationssystem möter ställda krav på funktionalitet, tillgänglighet, kvalitet och ekonomi

Om dig

Din bakgrund är Civilingenjör, Systemvetare med 3-årig högskoleutbildning eller Högskoleingenjör inom IT eller Data och gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Upplägget för tjänsten kommer vara beroende på vad du har för utbildning, erfarenhet och kompetens. Som medarbetare hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med vårdpersonal och andra externa samarbetspartners. Du behöver därför vara bra på att samarbeta och kunna kommunicera tydligt på svenska såväl muntligt som skriftligt. Du känner dig trygg och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du är van att väga samman komplex information och agera utifrån det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter och processer i mål på egen hand. Vi tror också att du är mån om att leverera en god service med kvalitet samt tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Du är duktig på att dokumentera ditt arbete.

Du är självklart välkommen att höra av dig till oss med frågor. Vi kommer att kalla till intervju löpande under ansökningstiden. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Systemvetare eller ingenjör? - Möt en spännande framtid med oss på MTMIS!

Västra Götalandsregionen IT